Inför Väsby vs Kiruna IF

Till helgen stundar dubbla hemmamatcher för Väsby Hockey. Under lördagen står Kiruna IF för motståndet och söndag eftermiddag väntar Bodens HF. Men först ut lördag eftermiddag på den något udda tiden 15.30, väntar alltså Kiruna IF. Ett lag som Väsby Hockey aldrig tidigare mött i seriesammanhang och är ett gäng som överraskat väldigt många denna säsong.

 

Laget tippades nämligen i botten av sin grundserie i de flesta förhandstipsen men satte tämligen tidigt expertisens tips på skam och klarade sig till den ädlare serien Allettan på bekostnad av deras egen lokalkonkurrent Kiruna AIF. Det är väl just alla möten med sin ”ärkefiende” AIF som omskrivits om Kiruna IF de två senaste säsongerna men för inte alltför länge sedan, närmare bestämt säsong 2015/2016 så spelade faktiskt laget i Allettan. Flera säsonger där innan så var man även ett tämligen givet topplag i den nordligaste serien och laget spelade faktiskt även ett playoff 3 mot Nybro för drygt tio år sedan så nog har allt denna klubb meriter alltid.

 

En i Väsby som kan Kiruna IF utan och innan är Kirunafödda Jesper Kemi. Det är nämligen Jespers moderklubb och var den klubb som Jesper spelade i under hela sin uppväxt och ända upp till A-laget och innan han vände ner till Upplands Väsby och Väsby Hockey. Jesper har givetvis fått äran att svara på några frågor inför detta för honom säkerligen speciella möte och hans tankar inför lördagen låter så här.

 

Hej Kemi! Din moderklubb Kiruna IF väntar nu oss på lördag. Hur känns det egentligen för dig att möta Kiruna som du ju i princip växt upp med?

Tjena Krister! Klart det känns lite speciellt, det skulle jag ljuga om jag sade något annat. Vi har dock en match borta i Kiruna om några veckor som kommer bli än mer speciell för mig med alla bekanta ansikten på läktaren och runt i kring hockeyn.

 

Känner du fortfarande någon/ra i eller kring laget och vad vet du om årets gäng?

Nja, känner och känner gör jag kanske inte men något bekant ansikte tror jag att jag kommer få möta. Har fått höra en del från brorsan som mött dem i år (spelar i Kiruna AIF) och även från mormor och morfar som följer lagets matcher. Det verkar vara ett sammansvetsat och hårt jobbande lag som gjort det bra mot många bra lag i den norra grundserien.

 

Kiruna tog sig som femte och sista lag till Allettan från sin grundserie. Är det ett tecken på att de kommer att ligga i botten även i vår serie eller tror du genom dina kontakter att de kan skrälla och ta sig till playoff framåt vårkanten?

Svårt att sia om såklart. De har varit svårslagna, framförallt hemma och det är många dryga mil dit för lag som kanske inte är helt vana med att spela med så lång resa i benen. Där kommer dom nog kunna ta några skalper så jag tror inte alls det är omöjligt att dom tar sig till Playoff.

 

Kirunagäng brukar ju vara vassa på skridskorna och spela med fart. Är det ungefär så som du tror kommer att känneteckna Kiruna även på lördag?

Ja, men det tror jag absolut. Det kommer säkert att bli en fartfylld match.

 

För Väsby och din egen del har Allettan börjat bra. Senast blev det två poäng efter skön vändning från 4-2 underläge till seger efter straffar. Hur skulle du vilja summera vår start så här långt?

Lite surt är det att vi inte fick med oss tre poäng från Lindesberg, där tycker jag faktiskt vi slarvar alldeles för mycket men vi har ändå spelat helt okej och fått en hyfsad start på Allettan.

 

Men trots att det gått bra så har vi haft våra dippar i matcherna där vi framförallt i söndags släppte till en hel del farliga kontringar mot Lindlöven. Vad kan vi göra för att undvika det framöver?

Tycker att vi är ett alldeles för bra lag för att behöva bjuda på så mycket spelvändningar emot oss så vi måste bli lite mer noggranna med pucken och våra avvägningar där ute.

 

Det blir väl även viktigt på lördag så jag kan tänka mig att Kiruna kommer att ligga på försvar, täta till ytor och sedan ställa om till kontringar. Hur tacklar vi sådana lag på bästa möjliga sätt?

Fortsätta spela bra anfallshockey men kanske få till lite bättre ”driv” mot målet sedan kan vi inte tappa puckar på fel ställen.

 

Slutligen Jesper, på vilket sätt kommer du att utmärka dig för Kirunaspelarna på lördag och varför kommer vi på läktarna att få uppleva en trevlig lördagseftermiddag?

Ska som vanligt jobba hårt men det ska bli riktigt roligt att spela så jag kommer nog vara lite extra laddad och försöka ha extra roligt på lördag…

 

// # 20 Jesper Kemi

 

Kiruna IF har en del importer i sitt lag, ganska många finnar men så klart även en hel del egna produkter som varit sin klubb trogen under många säsonger. Men det finns även kanske lite otippat två söderkisar i laget, nämligen brödraparet William och David Otter från Stockholms södra delar. William är en lång och gänglig forward med sinne för nätet medan hans yngre bror David är målvakt. William anlände inför säsongen från FOC Farsta som spelade i hockeytvåan och hans resa därifrån och till Kiruna är lång, både avståndsmässigt men även rent hockeymässigt. Det är dock en resa han tacklat bra och hans tankar inför helgen låter så här.

 

Hej William! Äntligen tog ni er första seger igår onsdag när ni slog tillbaka Teg med uddamålet 3-2. Hur skulle du vilja beskriva matchen?

Hej! Vi kommer ut svagt i första perioden, inte alls påkopplade. Sen i andra kommer vi ut starkare och gör 3 mål på 10 minuter tror jag. Efter det tycker jag att vi kontrollerar matchen.

 

Känner du att ni gör en bättre match mot Teg än vad ni gjorde mot Boden i dubbelmötena eller var det bara motståndet som var något svagare?

Ja, vi gör en mycket bättre match över lag mot Teg än Bodenmatcherna. Men Teg kanske är litet svagare en Boden.

 

Du är ju en Stockholmskille som så sent som förra säsongen spelade i division 2 och nu är du uppe i princip så långt norrut som det går i Sverige, i Kiruna. Hur hamnade du där egentligen?

Det var inte svårare än att det var Kif som visade störst intresse av klubbarna jag pratade med.

 

Det känns annars som din acklimatisering från Farsta gått alldeles utmärkt eftersom du producerat fina sexton poäng på tjugoen spelade matcher. Har det gått över förväntan enligt dig eller hur skulle du vilja summera din första säsong på Hockeyettan nivå?

Jag tycker de har gott bra, inte över förväntan, men tycker ändå att jag har mer i mig.

 

Nu till helgen får du komma ”hem” igen när ni åker på Stockholmsturné. Kommer hela släkten och många vänner och tittar på dig då tror du?

Det är klart släkten kommer och kollar och alla kommer!

 

Väsby Hockey är först ut på turnén. Vad känner du till om oss och har ni börjat scouta oss ännu?

Inte så mycket. Spelskickligt lag med bra spets.

 

För oss i Väsby som inte sett er spela, hur skulle du vilja beskriva årets upplaga av Kiruna IF?

Ett ord – Lagmaskin!

 

Vad har ni internt satt för målsättning med Allettan?

Vårt första delmål är att ta oss till playoff.

 

Vilka i ditt gäng skulle du vilja lyfta fram som stått ut så här i början av Allettan?

Då är det väl Kero med 2 mål. Sen Landström och Krekula, två hårt arbetande forwards som gillar att spela fysiskt.

 

Slutligen William, vad för matchbild kan vi förvänta oss på lördag och vad fäller avgörandet?

En tajt match med högt tempo. Och det som fäller avgörandet tror jag blir det laget som vågar och vill vinna mest.

 

// # 25 William Otter – Kiruna IF

 

Gällande matcherna i Renew Arena så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren