Tung förlust mot Boden

Det var laddat för fest i hallen med 10000kr skottet och en spännande match mot gästande Boden och publiken bjöds på riktig hockey och spänning över 60 minuter.
Vallentuna fick en smakstart med mål efter endast 37 sekunder av Viktor Trojmar och Boden såg lite förvånade ut och undrade vad som hände. Vallentuna spelade med hög press och förde matchen under hela perioden och gjorde välförtjänt 2-0 efter 15.21 i PP2 genom klapp-klapp spel där Gustav Jansson satte pucken i mål bakom en storspelande Claes Endre i Boden målet som dock fick ge sig vika för andra gången. Bästa chansen för Boden var ett ribbskott av Per Savilahti-Nagander. Perioden vanns av Vallentuna spelmässigt och skotten slutade jämnt 12-12. Boden kom ut till andra perioden med en helt annan pondus och de hade skakat av sig matchrosten efter 2 veckors uppehåll från tävlingsmatchande. Boden fick långa anfall och 5.12 in i andra perioden kom reduceringen väl förtjänt. Kvitteringen kom sedan genom hemvändaren Jesper Ylivainio till 2-2 då klockan stod på 12.38. Boden vinner perioden och skotten med 17-9 och Jirhage storspelade i Vallentuna kassen. Inför tredje var det frågan om Bodens tunga spel skulle fälla avgörandet eller Vallentunas fröjdiga anfalls hockey. Idag spelade Vallentuna matchen igenom mycket bättre defensivt men drog på sig flera utvisningar som tog krafter men även Boden drog på sig utvisningar och bäst läge fick Vallentuna efter 15.47 där man fick spela 5-3 i ca 1 minut men lyckades inte att få in pucken bakom Endre i Boden målet. Vi trodde nog alla att det skulle bli OT men Boden skapade ett starkt tryck på Vallentuna med ca minuten kvar och med endast 26 sekunder kvar så får de in 2-3 pucken genom ett mycket fint spel av Felix Dahlroth som sätter pucken diagonalt till Jesper Ylivainio som passar pucken till Marcus Sandström som bara trycker in pucken bakom en chanslös Jirhage i kassen. Nesligt för Vallentuna men sett över hela matchen var Boden tyngre och vassare framför kassen men Vallentuna visar på nytt att man har kapacitet och ett bra spel som kommer att ge poäng. Imorgon tas nya tag mot Kiruna där vi hoppas på tre poäng. Och hur gick det i Slagskottet? Simon Brännvall var oerhört nära att träffa men pucken gick precis utanför och vinstchansen står kvar till imorgon då en ny chans lottas ut.