Inför Huddinge IK – SIK

Än så går det upp och än så går det ned för de flesta lagen såhär långt in i säsongens alletta. Skövde klickade under fredagskvällen i ordentligt samtidigt som serieledande KRIF kanske inte hade sin bästa dag och då skrevs Skövdes segersiffror 6-2. Kan Skövde IK åter få det att klicka mot Huddinge IK dit spelarbussen beger sig för söndagens match? För övrigt den fjärde drabbningen på åtta dagar. Det är ett tufft liv att vara hockeyspelare.

Av naturliga skäll är det mycket muntra miner på Billingehov när jag är där och kollar lördagens träning och väntar på att få min dos av Skövdetränaren Johan ”Hellas” Hellström.

Grattis!

– Tack, tack, svarar Skövde IK:s tränare.

Sovit bra i natt?

– Nej, väldigt dåligt, vete faan varför.

Kanske uppskruvad?

– Nej det var jag inte utan jag var ganska lugn igår. Jag satt och höll på med lite video och grejor och då drar det ut på tiden och helt plötsligt är den halv tre.

Ja det kanske är så när man brinner?

– Ja det är väl så när man vinner och förlorar ibland.

Idag är jag lite dålig förberedd!

– Helt okej!

Fredagsmatchen?

– Matchen är ju bra från vår sida. Jag tycker att nu börjar vi hitta tillbaks och jag tycker vi vårdade pucken också. Vi hade mer puck denna match vilket gjorde att vi slapp jaga pucken till höger och vänster vilket vi kanske har behövt lite för mycket mot Troja och Mariestad. Framförallt var passen bra och noggranna och tillgängligheten från spelare utan puck var bra vilket gjorde att även om det kan se lite riskabelt ut ibland när vi spelar har vi ganska god kontroll. Jag gillar sättet vi spelar och jag gillar att vi lyckades döda några boxplay. Gött där, det var viktigt för oss även om de fick börja med att göra mål i fem mot tre, hehe. Nej men en bra match, jag tyckte vi gjorde det bra.

Det är en konstig sport vi håller på med, det var samma lag och samma killar som i onsdags men det känns som att det skiljer divisioner?

– Nej men så är det och sådan är ju hockeyns värld. Det är ju väldigt många debutanter i en alletta här i vår trupp och det är mycket nytt och det är tuffa matcher. Vi måste lära oss, så är det och det är ju en erfarenhet vi har fått från BoIS och Trojamatcherna som jag tycker killarna varit ödmjuka och inte blundat för utan snarare tvärtom, anammat dem och verkligen rannsakat oss. Igår fick vi ut ett kvitto när vi går samman faktiskt och vinner vår individuella prestation och då blir lagets prestation bättre också. Det svänger, så är det och det går att vara bra men nu är det historia för nu är det ny match på söndag.

Jag såg inte situationen alls där med William Frödelius som ju blev rätt hårt tagen och fick ledas ut, men han var med och tränade idag, ingen fara?

– Nej men han gick av för att det var mindre än två minuter kvar. Det small där nere och jag vete faan vad som hände? Någonting tog upp mot hans huvud men det är lugnt, han mådde bra en liten stund senare och han är fit for fight.

Oscar Forsmark var med och körde för fullt på träningen idag?

– Forsmark var med idag för fullt men jag kommer vila honom mot Huddinge också, vi kommer ta extradagar där. Oscar är en så pass viktig spelare för laget, det är vår kapten och jag vill att han får lite fler träningar och förhoppningsvis ska vi få en lite längre säsong här och han är en jävligt viktig pjäs så då tar jag ett beslut.

Skador och sjukdomar i övrigt?

– Nej det är ganska lugnt på den fronten, det är inget så. Lite småskavanker känns det som att det är i alla lag just nu men inget märkvärdigt.

Huddinge på söndag, vad vet du om dem?

– Ett humörslag tycker jag, när de väl lirar så lirar de riktigt bra. Påminner lite om Kallinge, finns mycket skickliga spelare där, det finns bra med finess. Så vi åker upp och inser att det blir en jädra drabbning uppe i Stockholm. Det ska bli kul.

Och segerreceptet där uppe?

– Nej men vi ska fortsätta, verkligen trycka på detta och fortsätta på den inslagna vägen från KRIF matchen. Det viktiga är ju att vi alla kommer med rätt attityd till det hela och är påslagna. Det är tufft och det är en resa dit givetvis och man får förbereda sig annorlunda men det är viktigt att vi hittar grunderna direkt och att alla är med. När man ser alla som igår där vi har några som spelar powerplay och gör det bra, några som spelar boxplay och gör det väldigt bra och fyra femmor som lirar. Vi är i behov av fyra femmor, så är det bara och vissa har kanske mindre speltid än andra men de är fortfarande så jävla viktiga och det är en viktig del att alla förstår och har insikt i värdet hos dem och kan vi då fortsätta där kan det bli spännande på söndag.

Jag antar att det är viktigt också att man inte blir som många av oss supportrar, att man inte är världsmästare efter seger?

– Haha, nej men det är jätteviktigt, det är det faktiskt. Nu är jag tränare och då kanske det delvis är mitt jobb att vara lite tråkig, vi vann i fredags med 6-2 mot serieledarna men det hjälper oss inte ett skit på söndag. Man kan inte leva på historia och man ska absolut inte sväva iväg, man ska vara ödmjuk hela tiden. Hockey är en så mental sport med mycket tillfälligheter, vad hade hänt om KRIF gjort 2-1 på oss? Nej men det är bara att vara ödmjuk hela tiden och det hoppas jag att alla är, det finns ingen anledningen att slå på stora trumman bara för att man vunnit tre hockeymatcher utan det är gnugga på.

Och så den avslutande, vem står mot Huddinge?

– Hugo (Fagerblom)!

Då hoppas vi på att det blir nya poäng mot Huddinge, lycka till!

– Tack, tack!

Matchen går att följa via webbteve och länk till sändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24363

Snackar om matchen gör du bäst på Rebellernas supporterforum på https://rebellerna.com/forum Diskuterar du matchen på sociala forum så använd dig gärna av hashtag #hudsik20200112

Om det är någon av er läsare som har någon egen fråga till Skövde IK:s tränare tar jag tacksamt emot det. Kanske kunde man ha något liknande omgångens läsar fråga (frågor)? Maila i så fall era frågor till per-erik.odh@rebellerna.com

Nu håller vi tummarna för att SIKen gör en hejdundrande bortamatch, SOPA PÅ SIK!