Mariestad tog en poäng mot Visby

Det var en svängig match när Mariestad idag tog emot Visby i den södra allettan. Visby inledde klart bäst i den första perioden och ledde också med 1-2, men i den andra perioden var det Bois för hela slanten och hemmalaget vände till 3-2-ledning. Men i den sista så lyckades Visby kvittera för att i sudden sedan också avgöra och avgå med två poäng medan Bois fick nöja sig med en.

Under de första 2-3 bytena i matchen så såg det lovande ut för Bois med ett friläge och ett avslut mitt i slottet, men sedan kom 0-1 till Visby i deras första riktiga anfall (William Erenroth) och efter det kollapsade Bois mer eller mindre. Man blev stillastående och hade inga passningsalternativ utan blev fastcheckade gång på gång i egen zon. Visserligen lyckades man kvittera efter ett skott av Tobias Björklund (åter igen en riktigt bra match av honom) men det var följdriktigt att Visby återtog ledningen med 1-2 genom Adam Eriksson i periodens slutdel.

Den andra perioden inledde Bois med två raka powerplay, och även om det första kanske inte såg så bra ut så var det andra betydligt bättre. Pucken gick snabbt mellan spelarna innan Ludvig Karlsson kunde skjuta in kvitteringen från sin position till vänster. Och bara 52 sekunder senare så tryckte Lukas Larsson in ledningsmålet 3-2 från nära håll, ett riktigt viljemål. Bois hade också bud på fler mål, bland annat styrde Filip Engqvist ett skott i stolpen och Simon Eriksson hade ett guldläge mitt framför mål. Bois hade bra tryck i grejorna i den andra perioden utan att få till det matchavgörande målet.

I den tredje perioden såg det väldigt tryggt och säkert ut för Bois del första halvan. Bois kontrollerade matchen och kvävde varje Visbyanfall. Jesper Lindén sköt i ribbans underkant (eller var den inne?) och Bois hade också ett stolpskott. Men under andra halvan av perioden så börjad Visby få lite anfall och med drygt 12,30 spelade så kom också kvitteringen när Carl Ericson kan trycka in en retur. Bois får redan ut ett boxplay i slutet och det står 3-3 efter 60 minuter.

I sudden så höänder inte mycket förrän William Erenrot kan anfalla på egen hand mot tre Boisspelare och han lyckas trycka sig runt en Boisback och få in pucken mellan Isak Anderssons benskydd till matchavgörande 4-3.

Isak Andersson gjorde sin första match på länge  i Boiströjan och gjorde det bra, men allra bäst var Filip Engqvist med broder Linus, samt Tobias Björklund. Härnäst väntar Halmstad på bortaplan på söndag.