Revansch på både Kumla och sig själva efter stark vändning

Nästan ingenting smakar bättre än revansch. Just känslan att bevisa för sig själv och andra att man fixade det trots tidigare misslyckanden är svår att beskriva, men det är helt klart en positiv känsla! Igår tog Forshagaspelarna revansch både på sig själva och den insats man gjorde i matchen mot Köping i fredags och på Kumla som man förlorade mot i förra mötet lagen emellan.

Gästerna Kumla startade dock matchen i ett ursinnigt tempo och med hög forechecking och ställde hemmalaget totalt. Kumla var först på alla lösa puckar, vann alla närkamper och 50/50-situationer och sköljde över Forshaga i anfall efter anfall. David Söderberg i hemmakassen höll dock kvar Forshaga i matchen då han agerade säkert och tryggt som vanligt. Söderberg fick dock hämta ut pucken bakom sig en gång under den första perioden och det var i spel i numerärt överläge (!) för hemmalaget. Oscar Haglund var först på en lös puck i Kumlas zon och kunde frispela Oscar Svanborg som ensam med Söderberg snärtade upp pucken i första krysset.

Forshaga ska detta till trots vara tacksamma för att Kumlas ledning inte var större efter första perioden med skottstatistiken 23-8 i Kumlas favör. Känslan var att det skulle bli en upprepning av debacklet i Köping senast när man inte kom upp i nivå och gjorde grovjobbet.

I starten av andra perioden utökar Kumla sin ledning till 2-0 i power play och modet sjönk en aning, på läktaren i alla fall. Men istället för att hänga med huvudena började hemmalaget åka skridskor och ville vara med och tävla på allvar. Spelet var jämnt och matchen stod och vägde. Kumla åker på en utvisning ungefär mitt i perioden och Forshaga lyckas genom Gabriel Johansson trycka in en reduceringspuck bakom Jonathan Frykholm, fint framspelad av Johan Erkgärds och kimmy Skogland. Stärkta av målet fortsatte hemmalaget sin jakt på kvittering och lagen turades om att ha längre anfall i varandras försvarszoner i  en för publiken numera underhållande och spännande match.

Den matchbilden fortsatte även i den tredje perioden, dock med lite färre skott på mål. I en situation framför Kumlakassen lyckas Anton Klint suga upp en retur efter ett skott av Niclas Edman och lägga in den efterlängtade kvitteringen med knappt åtta minuter kvar av den tredje perioden. Nu var matchen utjämnad och trots att gästerna såg lite missmodiga ut fortsatte matchen att vara jämn.

Matchavgörandet kom genom en riktig kanon från blålinjen, signerad Jesper Nordin med tre minuter kvar att spela. I ett längre anfall spelar Filip Nordström tillbaka pucken längs sargen på högersidan till Nordin som snabbt lägger rätt pucken och klappar till och får se den leta sig in i målvaktens högra kryss. Detta var Nordins femte mål i serien och han utökar därmed sin ledning i backarnas målliga.

Kumla jagar kvittering och tar ut målvakten i samband med sin timeout med dryga minuten kvar, men hemmalaget försvarar sig bra och forceringen blir resultatlös. Glädjen i hemmalaget var självklar stor vid slutsignalen och killarna ska självklart ha en eloge för att de inte gav upp. Efter första perioden var det verkligen inte många som trodde på att man skulle ta hem någon poäng överhuvudtaget.

Omgångens resultat ger att Forshaga ligger kvar på en andraplats i serien, en poäng bakom Nyköping som förlorade sin match mot Linden. Linden delar nu andraplatsen med Forshaga, men har en match mindre spelad än både Nyköping och Forshaga. Forshaga står över nästa omgång i serien som spelas på onsdag och nästa match är borta mot Malung på fredag.