Drömmen om playoff dog när Skövde föll mot Nybro

Det var vinna eller försvinna för Skövde IK:s del hemma mot Nybro Vikings IF. Vid seger levde hoppet om Playoff, vid förlust, då sammanfattas säsongen med epilogen borta mot Grums på onsdag kväll. Tyvärr för Skövdes del så blev det det sistnämnda.
– Som tränare tar jag på mig den här förlusten, killarna kan lämna hallen rakryggat, det kan däremot inte jag, sa Johan Hellström.

Innan match delade supporterklubben Rebellerna ut priset till årets spelare för 17:de gången i ordningen. Vinnaren, Alexander Henriksson fick 38% av rösterna och såg måttligt förvånad ut när han fick åka och hämta sin pokal.

– Alexander har utvecklats kopiöst mycket, det är en jättebra kille och en krigare och han har mognat i sitt spel, klart rättvist val som definitivt kan spela högre upp, ansåg Johan Hellström.

Till matchen då, Skövde IK började starkt och tryckte tillbaka Nybro ganska rejält. Efter fyra-fem minuter var skottdifferensen mellan lagen klara 6-2 till Skövde och efter knappt se minuter kom också ledningsmålet.

Rasmus Gustafsson styrde vackert in pucken bakom en chanslös Robin Johansson när han styrde in Alexander Björklunds skott.

Skövde var bra de första åtta minuterna men därefter to gästerna över tillställningen fullständigt.

Hugo Fagerblom fick jobba hårt för att freda sitt nät och efter drygt elva tvingades han kapitulera. Hugo Arvidsson hittade en lucka mellan Fagerbloms ben och skickade in kvitteringen till 1-1.

När Nybro sedan fick chansen att spela powerplay var det nog många som räknade med att gästerna skulle ta ledningen.

Men det dröjde till SIK var fulltaligt innan Victor Crus-Rydbergs höstlöv letade sig in bakom Hugo Fagerblom och gästerna kunde gå till periodvila i ledning.

– I två perioder är det en jämn och rolig hockeymatch, men det är det där sista lilla som saknas, killarna river och sliter och gör sitt bästa, men det vill sig inte, sa Johan Hellström.

Nybro skickliga på att hålla SIK på utsidan

Om den första akten var relativt jämn så var inte mittakten det. Nybro styrde och ställde i princip hela perioden.

Skövde var inte tillräckligt desperata i sitt spel och gästerna kunde tämligen enkelt manövrera ut Skövdes försök till anfall.

Första sex minuterna hade Skövde knappt ett skott på mål och inte blev det många fler när Max Kardevall fick sätta sig på botbänken i två minuter.

Skövdes boxplay var dock riktigt bra och Nybro kom egentligen aldrig till några farligheter.

Skövdes bästa chans i mittperioden hade Dennis Santesson. Men, precis som tidigare matcher så var inte marginalerna på SIK:s sida. För pucken tog i överliggaren och studsade ut. Santesson jublade förvisso för mål, men domare David Gustafsson stod bra till och vinkade snabbt wash-out.

Knappa 40 sekunder senare kunde det blivit 1-3 när Nybro kontrade. De var tre mot noll, tappade en spelare och blev till slut två mot en. Hugo Fagerblom stod dock för en viktig räddning och såg till att siffrorna fortsatt var desamma som innan.

Nybro dominerade som sagt perioden och SIK ska vara tacksamma över att det inte var större underläge efter 40 minuter än en puck.

– Det är jävligt surt och irriterande även om vi möter ett jätteskickligt lag. Vi får inte till vår offensiv och det tar jag på mig, sa en hes Johan Hellström.

Två mål i tom kasse

I den tredje så försökte ändå Skövde. Laget krigade för varandra och försökte på allvar att skapa nerv i matchen.

Enda problemet var att avsluten var aningen för dåligt placerade. De flesta landade nämligen i bröstplattan hos Robin Johansson.

När Skövde försökte gå framåt blottade de sig naturligtvis en aning bakåt och efter knappt fyra minuters spel tvingades Hugo Fagerblom freda sitt mål när gästerna kom i en två mot etta.

Returen höll dock på att hamna i egen kasse innan Fagerblom och Alexander Björklund rett ut situationen.

Gästerna från Småland spelade effektivt och låg hela tiden på rätt sida om sin motståndare.

När de sedan lyckades utöka sin ledning till 1-3 genom Fabian Ilestedt som fick stå helt ensam i slottet och nypa in pucken bakom Fagerblom.

Där och då dog mer eller mindre Skövdes dröm om Playoff.

För när SIK inte lyckades göra mål i sitt powerplay två minuter senare sprang tiden iväg.

Skövde plockade ut Fagerblom med dryga tre minuter kvar att spela för att få till en forcering och halvminuten senare tog de också sin timeout.

Men istället för 2-3 så kunde Fabian Ilestedt skicka in 1-4 i tom kasse när Anton Brandhammar valde en dålig passning istället för skott.

SIK fortsatte dock att spela sex mot fem, men det slutade bara med ytterligare ett mål i tom kasse. Robin Wengdahl fick tag i en ny dålig passning, skickade den över hela isen och in i den tomma kassen.

1-5 och SIK åkte på sin sjätte raka förlust i Allettan och hoppet om Playoff är borta med en omgång kvar att spela.

– Det rinner i väg lite på slutet när vi måste chansa och de stänger ute oss effektivt, sa Johan Hellström.

På onsdag avslutar SIK säsongen i Grums innan Silly Season och barmarksträning tar vid för laget.

– Tråkigt att matchen inte betyder något tabellmässigt men det handlar om stolthet och det är något som den här gruppen har. Det har funnits ett stort hjärta i det killarna gjort på isen de senaste matcherna, avslutade Johan Hellström.