Förstaperioden fällde damlaget – Bjöd ändå upp till dans under de avslutande två

Damlaget begav sig under söndagen till Slättbergshallen i Trollhättan för match mot Trollhättefallen. Med två nya backar i truppen, Ida Karlsson och Sofie Svensson ställde SIK upp med näst intill tre fulla femmor, ett sent återbud gjorde dock att laget fick gå runt på 14 utespelare.

– Både Sofie och Ida gjorde det jättebra, för att inte ha spelat någon match på ett bra tag så fanns det så klart lite ringrost men de var bra både i defensiven och offensivt så de kommer bli nyttiga under säsongen och är bra förstärkningar till vår tunna trupp, sa Mikael Persson-Riis om nyförvärven.

SIK var dock inte riktigt vakna från start och i sitt eget powerplay, släppte de in 1-0 när Stella Lindell fick hål på Beatrice Fletcher.

Tre minuter senare fick hon även plocka ut puck nummer två, Linnéa Pettersson Dove hittade en maska bakom burväktaren och det var knappast den starten SIK ville ha på matchen.

Inte blev det bättre när Alma Käll satte 3-0 och Elvira Svensson kunde ordna 4-0 i powerplay efter 18.54.

En förstaperiod som laget vill glömma och gå vidare ifrån.

– Vår första

period blir tyvärr avgörande den här matchen, vi ger de lite för mycket ytor att åka på och ett fyramålsunderläge är svårt att vända för vilket lag som helst, menade Mikael Persson-Riis.

I pausen snackade laget ihop sig och kom ut betydligt bättre förberedda till den andra akten.

Tjejerna från Skövde slet hårt och höll under stora delar jämna steg med Trollhättefallen. Enda skillnaden var att hemmalaget var mer effektivt och när Emelie Sahlé satte 5-0 räknade nog de flesta med att det skulle vara klart.

Men SIK ville annorlunda, de tog bättre beslut i när de skulle gå och med en stekhet Mikaela Spaak så jobbade sig Skövde in i matchen.

Spaak reducerade till 5-1 efter 8.32 och tre och en halv minut senare högg hon på en ny puck och petade in 5-2 bakom hemmalagets Moa Karlsson.

– Det är ändå bra att tjejerna inte ger upp för då hade det kunnat rinna iväg men istället ger vi det en chans och kryper ändå närmare i protokollet, berömde Mikael Persson-Riis.

Underläget minskade ytterligare i början av tredje, Paulina Löfqvist fick en chans och tog den, hon snärtade in pucken förbi Karlsson och helt plötsligt stod det 5-3 och SIK var på väg in i matchen ordentligt.

Men efter en ödesdiger utvisning på Malou Blom-Hänninen kunde Trollhättefallen skicka in 6-3 bakom Fletcher i efterdyningarna av powerplay-spelet och då orkade inte Skövde resa sig en gång till.

– Vår andra och vår tredjeperiod var bra och totalt sett så är det en av de bättre matcherna vi gjort, även om det tyvärr blev förlust igen men vi spelade bra hockey stora delar och blixtrar till ibland. Sen backar vi hem lite för ofta vilket gör att motståndarna kan komma ur sin egen zon lite för lätt emellanåt och det är något vi behöver träna på, sa Mikael Persson-Riis.

Alma Käll utökade ledningen till 7-3 innan Marie Andersson satte SIK:s fjärde balja, som också blev lagets sista för kvällen.

Med knappt tre minuter kvar att spela fastställde Stina Röhricht slutresultatet till 8-4 och SIK fick vända hem tomhänta från Trollhättan denna gång.

Nästa match för SIK spelas hemma i Billingehov den åttonde november klockan 14:30 när Karlskrona kommer på besök.

 

//Kristoffer Bennemyr

Foto: Nick Fletcher