SIK tog andra raka i Kungsbacka

Skövde IK reste under onsdagen ned till Kungsbacka för att möta Hanhals Kings i säsongens femte träningsmatch. En match som präglades av en hel del utvisningar och där SIK plockade sin andra raka seger.
– Skönt med ytterligare en seger så klart, konstaterade Fredrik Ljunggren efter matchen.

Skövde kom ut till den första perioden med ett högt tempo och var klart spelförande under de första tio minuterna.

Hanhals hade svårt att få något grepp om Skövdespelarna och gästerna fick med sig utvisningar som en följd av det.

Redan efter en dryg minut kom matchens första powerplay och efter ganska exakt sju minuter kom den andra utvisningen för hemmalaget.

Hanhals försvarade sig dock väl och Skövde hade svårt att få igenom skotten i blocken. Isak Ragnevad i hemmakassen behövde inte jobba allt för hårt för att freda sitt nät när SIK hade en spelare mer på isen.

De avklarade boxplayen gav Hanhals luft under vingarna och Felix Wermelin fick en gratischans när SIK slarvade i uppspelsfasen. Hugo Fagerblom lyckades dock parera misstaget från sin försvarare och freda sin målbur.

Men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen.

Anton Blomberg drog på sig en interferenceutvisning efter 12.34 och bara 22 sekunder senare åkte Erik Möller ut för en cross-checking.

I spel fem mot tre tvingades Fagerblom kapitulera när han räddade Jacob Olbings skott men inte hann över för att täcka stolpen som Felix Wermelin stod vid.

SIK:s bästa chans i perioden kom efter dryga 16 minuter när Jesper Emanuelsson tråcklade sig emellan ett par försvarare och serverade pucken till Jonathan Ström.

Ström blev dock rånad på kvitteringen av Isak Ragnevad som på fotbollsmanér kastade sig och täckte undan skottet.
– Jag tycker vi startar helt okej i första perioden men desto längre den går desto mer tappar vi li

te och blir långa i lagdelarna, sa Fredrik Ljunggren.

Skövdedominans

Även i den andra akten var det Skövde som började piggast och visade prov på ett kreativt anfallsspel.

Hemmalaget fick en enda målchans de första tio minuterna och det var Jacob Olbing som blev helt ensam i slottet men Fagerblom parerade fint med sitt högra benskydd.

Skövde tog dock över spelet och skapade en hel del målchanser. Det dröjde dock till klockan tickat upp på 3.48 innan Kristoffer Söder tryckte in 1-1 bakom Ragnevad när han läste spelet och bröt en passning från en Hanhalsback.

Drygt en och en halv minut senare fick SIK ett nytt powerplay i matchen och då kom även ledningsmålet.

Ett fint anfall från gästerna avslutades med ett vackert avslut från Alexander Henriksson i pilsnerhöjd bakom Ragnevad.

Hanhals fortsatte dra på sig utvisningar och SIK fortsatte trycka på för fler mål. Alexander Henriksson hade någon chans och Anton Blomberg en annan men Ragnevad spelade inspirerat i sin kasse.

Efter dryga tio minuter jobbade sig Hanhals in i matchen och fick ha hand om pucken betydligt oftare. Det resulterade i en kvittering till 2-2 när Albin Bardh tryckte in pucken bakom Hugo Fagerblom med ett hårt handledsskott.

SIK fick sedan avsluta perioden i numerärt överläge och fick ganska omgående en dubbelchans men Ragnevad parerade båda avsluten från Skövdespelarna.
– Precis som i första perioden inleder vi bra och första tio minuterna är godkända men sedan tappar vi på nytt och blir långa i laget och håller inte riktigt ihop det, ansåg Fredrik Ljunggren.

Blomberg målade på nytt

Den tredje perioden hann knappt att börja innan Anton Blomberg dunkade in ledningsmålet för Skövde.

Kristoffer Söder bröt en pass i egen zon, hittade Blomberg på bortre röd och han smällde till med ett ordentligt slagskott som Ragnevad inte hade en chans att rädda.

Den tredje perioden var utan minsta tvivel Skövdes. Skottstatistiken 2-10 talar sitt tydliga språk och SIK skapade mängder med målchanser. Blomberg hade ett par lägen, Söder likaså och Anton Lundmark som gjorde comeback efter skada visade gryende form.

SIK fick fast Hanhals i deras försvarszon gång efter annan och hade det inte varit för Isak Ragnevad i Hanhals mål så hade siffrorna definitivt kunnat vara större.

Skövde fick spela två powerplay under perioden men Ragnevad stod i vägen för allt och var Hanhals klart bästa spelare i matchen.

Med knappa två minuter av matchen valde domartrion att plocka ut en spelare i varje lag för delaying the game och då kom Hanhals enda kvitteringschans.

För Hanhals plockade ut Ragnevad och satsade på att spela fem mot fyra istället för fyra mot fyra. De fick en chans, med 15 sekunder kvar att spela var Albin Bardh en ribbträff ifrån att kvittera tillställningen men marginalerna var på SIK:s sida den gången och Skövde plockade sin andra raka seger under försäsongen.
– Tredje perioden är vår från början till slut. Då kontrollerar vi händelserna och håller ihop alla delar hela perioden. Sen blir det lite stökigt där det sista när de plockar målvakten men killarna krigar på och täcker massor av skott i slutet. Tredje perioden är så vi vill spela, hög fart och få långa anfall och det blir längre och längre perioder i matcherna som vi håller ihop det, avslutade en relativt nöjd Fredrik Ljunggren.

Närmast väntar hemmamatch för SIK:s del mot Tranås kommande onsdag.