Inför Halmstad HC – SIK

Den sjätte träningsmatchen och för första gången Inför denna höst blir det ett returmöte. I den fjärde träningsmatchen mötte vi Halmstad på hemmaplan och vann då med 7–4 i en ganska grinig match där Anton Blomberg gjorde hela fyra pytsar. Kommer lördagens bortamatch att färgas något av hemmamötet?

Grattis!

-Till, frågar Skövdetränaren Fredrik Ljunggren?

Du kommer inte ihåg att ni spelade en match innan den inställda matchen?

-Haha, ja det gjorde vi ja.

Den vann ni ju!

-Ja mot Hanhals var det ja och det var kul.

Hur länge sedan var det?

-Hm, en o en halv vecka sedan.

Du har inte längre minne än så, hehe?

-Jo det har jag väl men jag fick för mig att, ja, haha.

Vi kör väl som vanligt att du får säga några ord om den förra matchen?

-Jag tycker att både i första och andra perioden startar vi bra. Får stundtals lite problem med Hanhals press emot oss men ändå en bra match och jag tycker vi blir bättre och bättre och tredje perioden är riktigt bra. Bra puckkontroll, bra på försvarsspelet och vi skapar långa anfall och står emot bra när de vill forcera så en bra match.

I mina ögon var den tredje perioden den bästa hittills?

-Ja det tror jag. Jag tycker vi hade en väldigt bra tredje hemma mot Halmstad också men det här var väl snäppet bättre.

Nu blev det ingen match i onsdags och ni har istället fått lägga lite mer tid på träning. Hur har det sett ut för er, gör ni synbara framsteg?

-Ja det tycker jag absolut att vi gör. Jag tycker vi börjar hitta ett bra spel med puck också. Vi har bra och rörliga lösningar genom mittzon och vi kommer framåt med fart och sådant så absolut, vi gör framsteg hela tiden. Det som är lite svårt nu när det gått en och en halv vecka är att man vill gärna ha matcher och mäta av mot på något sätt hela tiden vart man ligger och därför blev det här inställda väldigt olyckligt tycker jag. Även om vi tränar på bra och vi hittar delar som vi förbättrar hela tiden är det bra att kunna ha mätpunkter med matcher och ha något att relatera till när vi möter sådana som vi inte vet vad de ska göra.

Jo det är klart, när man tränar är det samma motstånd man möter hela tiden om man säger så?

-Jo, ja, men jag tycker absolut att vi gör det bra. Det ska bli kul att få matcha nu med normalt tempo med lördag onsdag och sedan att det dra igång igen. Det känns som att vi är startklara när det är dags.

Det såg intensivt ut på dagens (fredagens) träning tyckte jag?

-Ja jag håller med, jag tycker att det varit bra fart på det vi gör och idag var det ett kortare ispass och det var mycket kamp och mycket fart så det var bra.

Och så har det arbetats lite mer med Ammotrack och introt, har du lite bättre koll på detta nu än senast jag frågade?

-Haha, ja men nu har vi koll. De har ju varit här och hållit på både tisdag, onsdag och (tankepaus) torsdag. Onsdagen blev det ju ganska mycket med dem, när det blev inställd match lade vi ganska mycket krut på förberedelser på den introfilmen som är. En timme lite drygt med att fota och filma både på isen och utanför. Nu har vi koll på vad som händer, hehe.

Jag skulle alltså åkt hit istället för att stanna hemma när det blev inställt?

-Ja det kunde du gjort, då hade du fått dig en ordentlig förhandstitt, haha.

Nu blir det bara sju träningsmatcher istället för åtta, hur påverkas ni i förberedelserna inför seriespelet av den tappade matchen?

-Nej men det påverkas inte speciellt i slutändan, det gör det inte. Det är just nu och framförallt när vi fick beskedet på tisdagen innan träningen precis och då kanske motivationen sjunker en kort stund när man är redo för match egentligen. Men i långa loppet spelar det ingen som helst roll utan det var kanske mer för att det är såklart roligt att spela match och för vår del att kunna stämma av lite vart vi ligger som jag sade innan här. Men i långa loppet absolut inga problem.

Vilka blir ni som åker upp till Surahammar på måndag och upptaktsträffen?

-Det blir jag.

Själv?

-Ja det ska vara tränare och inga spelare. Det har förr om åren varit med kapten också, det var inte det förra året och det är väl samma i år kan jag tänka. Det ska inte med någon mer i vilket fall men om det är pandemitänk vågar jag inte svara på.

Ni får alltså förhållningsregler från hockeyettan på sådant?

-Förra året var det så att bara en, då skulle vi inte åka fler för att det blev för mycket folk men jag vågar inte säga varför i år.

I måndags nåddes vi av den tråkiga nyheten med Martin Olssons skada som ännu en gång spolierar hans säsong. Martin är en av de som spetsar vår breda trupp, hur tänker du kring det avbräcket?

-Framförallt är det jättetråkigt för Martins skull att han inte fick möjligheten att spela den här säsongen så som han ville när han har rehabiliterat under lång tid och det har gått åt rätt håll, att han under resans gång fått positiva besked. Tråkigt för Martin. Sedan är det klart att han är en spetsspelare hos oss så hockeymässigt kommer vi att sakna honom.

Blir det någon ersättare framöver?

-Det vet jag inte.

Det får Anders Lundström svara på?

-Det blir bättre.

Oscar Forsmark har missat de senaste matcherna på grund av skada, hur går det för honom?

-Han är på väg tillbaka. Han har varit på is här både igår och idag så att det närmar sig.

Han spelar inte imorgon?

-Nej, det gör han inte!

Och hur går Anton Sundins rehabilitering?

-Ja det går åt rätt håll. Det sägs att han ska kunna gå för fullt nästa vecka så att han är också väldigt nära.

Då kanske vi får se honom i en träningsmatch innan seriestart?

-Ja det får vi se vart det tar vägen. Han har inte tränat fullt ännu så det kan vara bra att göra det några gånger först.

Har vi någon ytterligare på sjuk och skadelistan?

-Dynell (Elias) skadad, han kommer vara borta i några dagar här men ingen fara utan han har åkt på en smäll på träningen.

För första gången i höst spelar vi ett returmöte, är det något som påverkar lördagens match?

-Inte direkt mer än att det är väl den matchen som vi har spelat och som har varit hetast och mest känslor, mest fysisk hockey och lite uppretad stämning så det kan säkert vara något sådant som man behöver ha med sig i beräkningarna hela tiden så vi kan fokusera hur vi kan påverka. Det är viktigt att stå upp i de bitarna men fokusera på vårt spel så det kan jag tänka mig att det är bra där.

Har du laborerat klart i femmorna eller kommer du att testa några nya ihop?

-Nja, vi har försökt att hålla det ett tag nu. Vi har matchat ganska glest, vi behöver ge det några matcher hela tiden. Det börjar sätta sig och jag tror väl att det börjar närma sig hur vi vill ha det.

Det kan vara en startuppställning som vi ser mot Halmstad alltså?

-Det kan det absolut vara!

Några andra tankar kring Halmstadsmatchen?

-Nej inget direkt så utan vi har väl fått med det mesta. Det ska bli kul att spela och det känns att det närmar sig seriematcher med fokus och att vi steppar upp ordentligt här. Två roliga matcher innan det är dags för seriematcher.

Vem blir det som vaktar kassen i denna match?

-Hugo (Fagerblom)!

Lycka till!

-Tack så mycket!

Matchen sänds på webbteve med start klockan 13.50 och länk till sändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-hammers-skovde-ik-traningsmatch-i3vqq

Vill du ha med några frågor eller funderingar till Skövdetränarna eller kanske frågor till en spelare i kommande inför reportage mailar du in dem till [email protected]

Det är inte utan att man ser fram emot säsongens intro där den faktiskt internationellt kända rockgruppen Ammotrack står för en betydande del av produktionen. Under tiden får vi hålla tillgodo med den specialskrivna musiken som vid midnatt natten till fredags släpptes. Helt underbart enligt mig!

Bring Out The Heroes