Inför SIK – Hanvikens SK

 

Inledningen av allettan för Skövde IK:s del har varit både mål och poänglös och naturligtvis är vi många som börjar törsta efter både mål och poäng. I omgång tre av allettan gästas SIK och Billingehov av Hanvikens SK och förhoppningarna är att vi ska vända uppåt nu i de bägge ovan nämnda kategorierna. Hanviken placerade sig som tvåa i den östra grundserien och vad jag förstår är söndagens möte mellan lagen det första någonsin? Viktig match med en historiskt sett unik knorr och det ska bli kul.

Jag börjar dagens inför med en fråga till vår andretränare Jimmy Krusell här. Du tyckte ju att det var lättar att åka buss med Fredrik efter en bortaseger, var det en jobbig hemfärd i onsdags?

-Ja det var en jobbig hemfärd men det tror jag det var för oss alla. Det var väldigt tyst och dystert och det inklusive min egen del.

Ja de imponerade verkligen och vi hade jättesvårt att hantera dem, du får berätta lite om matchen Fredrik, ber jag Skövde IK:s huvudtränare Fredrik Ljunggren göra?

-Jo men jag håller ju med de spelade med hög fart och vi kom fel på det. Jag tycker att vi ville väldigt mycket, vi åkte men på något sätt blev det mötande trafik för oss långa stunder så att vi fick reversera om emellanåt. Sedan är det klart att vi också kan räkna med att det är vissa bortamatcher där det är så det kan se ut, att man ska rida ut den stormen och sedan växa in i det och vända på det. Nu fick de utdelning i powerplay där som gjorde att de fick mål att gå på också liksom. Även om de var bättre än oss kan man alltid försvara sig framåt och sedan växa in i matcherna, målen gjorde att det inte blev så utan det blev inte så bra åt andra hållet istället. Vi är inte nöjda med den prestationen och det var väl en match där Kalmar vann klart rättvist kan man väl säga.

Och släkten var värst, Sellin, Libbelin och Brandhammar var inblandade i alla målen där i början!

-Haha, ja så är det!

Vi pratade lite senast om Hatstore arena, var det ett fint bygge de fått till?

-Ja absolut, det var ju modernt och lagom stort därnere. Inte ett jättebygge men det var bra.

De måste ändå ha ett av de kanske konstigaste namnen på sin arena, hattbutiken?

-Hehe, ja men det är väl någon som slänger i en massa pengar såklart.

Ja det skulle vi behöva en sådan!

-Ja Perka arena, haha.

Ja men det var ju det där med en massa pengar också, hehe. Fick vi några nya skador med oss från matchen?

-Ja vi får väl se lite. Sundin (Anton) klev av i tredje perioden med en liten smäll men jag tror att han ska vara klar till söndagen. Han fick sig en smäll under matchen och vi får se vart det tar vägen.

Och frånvaroläget till söndagens match?

-Kardevall var sjuk idag (lördag) också så vi får se lite hur det ser ut där, annars så är Lundmark (David) tillbaka.

Jag såg ju också att idag var även ”Thilly” (Adam Thilander) med på isen i en blå tröja!

-Ja och det är positivt. Vi får se lite hur lång tid det tar det här när han är klar för kampmoment och sådant där. Men det är positivt och det är snabbare än vad jag trodde den biten så det hoppas vi på.

Jag pratade lite med honom och jag förstod det som att det hänger mer på vad läkaren säger än vad han tycker?

-Ja det är väl en kombination kan jag tänka mig, vad man själv säger och tycker och vad expertisen säger. Vi använder oss av sjukvårdsexpertis av en anledning.

Jag vet ju att det är en jättetråkig sak att prata om men jag vet ju att det för oss supportrar är en stor fråga och det är ju för dem jag skriver. Sex perioder utan att göra mål, hur går tankarna kring det?

-Ja det är väldigt svårt att vinna hockeymatcher då. Nej men det är klart att det är jättetufft. Jag tycker att det är två olika matcher också. Kalmar hade vi väl svårt att skapa några längre anfall och klara målchanser. Vi har några men pucken vill väl inte in. Mot Vimmerby tycker jag att vi i första halvan skapar målchanser att ta ledningen med ett eller två i alla fall så det är olika typer av matcher men resultatet blir ju detsamma, att vi inte får in pucken och det är klart att det är frustrerande.

Vi hade ju första matchen på 25 år mot Kalmar, vet du när vi mötte söndagens motståndare Hanviken senast då?

-Hehe, nej det vet jag inte, (tankepaus) jag skulle väl säga att det är längre sedan i vilket fall?

Jag hittar faktiskt inte ett spår av något möte mellan oss tidigare så det verkar vara ett jättehistoriskt första någonsin möte vi har framför oss?

-Jasså, spännande! Nej men det är en ny bekantskap för oss såklart som har gjort det jättebra i östra serien. De vann ju mot Kalmar i sin premiär och fick stryk mot Huddinge senast så det blir en ny tuff utmaning och det är så det kommer se ut i hela den här serien så att det gäller att fokusera på vår prestation och hitta tillbaka till saker som vi gjorde bra i slutet på grundserien och stora delar av Vimmerbymatchen och inte lägga för stor vikt på det senaste.

Ja där hade du redan svarat på min nästa fråga, ja till och med mina två nästa frågor!

-Haha, är jag så snabb utan att du har ställt dem?

Ja så jävla illa är det, haha. Jag kanske är lätt att förutse?

-Eller så är det jag som babblar på bara?

Haha, kanske det. I vilket fall, jag hittade en spelare i motståndarlaget som du är rätt välbekant med, Dennis Santesson?

-Ja precis. Det är en spelskicklig lurig spelare som man får se till att ligga nära när han är i vår zon.

Det är en sådan där som man inte vill ha till släkten är värst?

-Nej vi får försöka ta bort det.

Dagens läsarfråga från den engagerade supporter du kanske har anat dig till vem det är lyder: Hanviken är ett slags Kalmar-Mini, men med ett lite försiktigare spel och väntar mer på att hugga och när chansen kommer, ja, då smäller det direkt med blixtrande anfallsspel. Vad har ni lärt av matchen mot Kalmar och hur kan det eventuellt vara till hjälp mot Hanviken?

-Nej men det vi har lärt oss av Kalmarmatchen är väl att vi måste upp i en nivå som är så nära vårt max som möjligt för att vara med och bråka mot de absolut bästa lagen så Kalmarmatchen handlar väl kanske mer om vår prestation och att den inte blev så bra som den ska mot ett alldeles för bra Kalmar och den ekvationen gick inte ihop. Vi tänker väl att det vi lär oss är att vi ska göra våra saker bra, hålla ihop lagdelarna, vara snabbare i våra beslut med puck och det som vi har pratat om. Vi ska försöka hitta tillbaka till det snarare än någonting annat. Sedan har jag också sett Hanviken att de, framförallt av det jag såg i deras match mot Kalmar, att de använde sig av sina spelvändningar som var sylvassa och så gjorde de mål på dem. Så i vårat anfallsspel vara noggranna med pucken och ta avslut och se till att skapa lägen så att de inte kan vända på oss.

Fortsatt Hugo Fagerblom i mål?

-Ja det gör han.

Stort lycka till i matchen och hoppas verkligen att det är i denna matchen vi börjar plocka poäng!

-Ja det är vi överens om att vi hoppas haha, nu väntar vi inte längre.

Hanvikens Sportklubb är historiskt en bred klubb med verksamheter som innefattar det mesta inom idrott och det är riktigt kul att läsa om klubbens historia på deras hemsida där de har radat upp ett antal händelser mellan åren 1944, då klubben såg dagens ljus, fram till 2011. Nu när vi får ett historiskt första möte med klubben kanske det är kul för några att läsa den tidslinjen. Klubben har för övrigt fostrat en av våra riktigt stora idrottsprofiler i sprinterlöparen Linda Haglund. https://hanvikenssk.myclub.se/menu/pages/1295

Idag får vi även författar besök i hovet, då Josephin Gustavsson finns på plats för att presentera och signera sin nya bok, Världens bästa bollkänsla.

Boktips till er som vill lära er mer om bollkänsla och hur man kan utvecklas på bästa sätt inom fotboll eller en annan sport som ishockey. Kanske är du ledare eller förälder till barn som idrottar och vill få en djupare förståelse kring inlärning, teknisk skicklighet eller hur man kan lyckas i avgörande ögonblick? Boken är skriven av psykologen Josephin Gustavsson och den handlar om hur hjärnan påverkar oss när vi idrottar. Den syftar till att ge dig som läsare förutsättningar att utvecklas på bästa sätt, må bra och våga drömma stort.

Kan du inte se vårt första möte någonsin med Hanviken live på hovet så finns möjlighet att ta del av webbsändning istället och den hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-hanvikens-sk-dcfkqy

Tyvärr får Rebellerna meddela att vi tar ett uppehåll med EfteRsnacket. Ett annat sätt, men utan spelarkommentarer, att ta del av både för och eftersnack är att registrera sig på Rebellernas hockeyforum och vara med på det surret. Forumet hittar du på https://rebellerna.com/forum

Omröstningen till Årets spelare säsongen 21/22 har tagit fart. Välkommen att lägga dina röster vid supporterkiosken.

Har du någon läsarfråga eller kanske bara vill ge feedback på vad det vara månde så tas sådant tacksamt emot via mail till [email protected]

Glöm inte heller bort att det krävs vaccinationsbevis för att se matcherna på Billingehov. En jättebra garanti för att din bänk eller ståplatsgranne sannolikt inte kan smitta dig med Corona.

Sist men inte minst, ett försenat stort grattis till Skövde IK:s J20 som spelat sin grundserie i Division ett B som avslutades nu i början på månaden. En första plats har spelet inneburit då man på tio matcher vunnit hela nio stycken trots en tuff situation. Grattis grabbar!

KOM IGEN SIKEN KOM IGEN!