Inför SIK – HC Dalen

Back to back mötet med HC Dalen del ett slutade i moll för Skövde IK:s del men trots att Dalen efter två perioder såg ut att ha full kontroll på matchen lyckades SIK att skapa nerv som heter duga i slutminuterna. Kan vi ta vid där vi slutade och dessutom hålla det spelet och kampviljan uppe under lite större del av matchen så finns det goda möjligheter till att torsdagskvällen kan bjuda på en revansch!

Dagens intervju blir i ett tränarrum belamrat med massor av olika sorters fikabröd. Sötsuget måste vara stort eller också är det så att det finns många som tycker att Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren och andretränaren Jimmy Krusell är riktigt hyvens killar, kanske ska de bjuda på tårtkalas? Något är på gång i vilket fall efter att jag sett materialarrummets tårtspade ganska bryskt hämtas ur gömmorna där.

En bra inledning i tisdagens match och en bra avslutning men däremellan tappade vi det tyvärr, berätta om tisdagens möte med Dalen?

-Ja det var väl ungefär som du säger, bekräftar Fredrik. Vi startade bra första tio och sedan får de väl lite längre anfall på oss men jag tycker ändå vi har bra kontroll på det. De får två mål innan paus vilket gör att det blir lite uppförsbacke. Jag tycker inte vi får riktigt samma energi på det vi gör i andra perioden som vi har där i början. Vi jobbar jäkligt hårt men vi jobbar lite för mycket själva under en period i andra perioden som gör att vi inte kommer åt dem riktigt. Det blir bättre när vi kommer ut i tredje och när vi får målet tycker jag att vi gasar ordentligt, är ganska nära tillslut men det räckte inte hela vägen.

Vi ligger på hårt med sex man på slutet och i samband med slutsignalen skjuter Anton ”Blomman” Blomberg, han blir hårt tagen av Axel Eidstedt efter det. ”Blomman” får game misconduct, är det bestraffning för skottet som är en bråkdel efter slutsignalen eller händer det något mer där?

-Det är nog det, det tror jag.

Nu spelar det ju ingen roll efter slutsignal men det är så hård bedömning på det skottet?

-Nej men jag vet faktiskt inte men något annat gjorde han i vilket fall inte, inte mer än att han blev liggande när han fick sig en smäll där.

Du sade senast att du inte visste något om frånvaroläget i Dalen men nu vet vi åtminstone att Axel Eidstedt inte är med i torsdagsmatchen eftersom han fick match penalty för sitt tilltag. Du kan väl förklara lite snabbt vad skillnaden mellan game och match penalty är och hur det används?

-Ja game är ju att man bara missar hela den matchen man spelar. Match penalty är att det blir en automatisk avstängning med någon form av utredning efter så att man missar minst en match i vilket fall. Det beror ju på vad för form av förseelse man gör såklart.

En liten kul fadäs från när de läste upp laget där nere i Smedjehov var att de förväxlade dig och Jimmy Krusell och vad jag förstod hade de lyckats med det även på webbteven, jag kan ju inte låta bli att fundera över om ni blir lite förnärmade eller smickrade av att förväxlas med varandra?

-Jag känner väl att Jimmy gärna hade tagit den intervjun där i slutet så att (skratt från andra tränarstolen) så det var väl det som det grundades på. (I webbtevesändningen gjordes en intervju efter matchen med Fredrik men fel namnskylt låg uppe. Reds anm.). Ett medvetet misstag eller vad man kallar det, haha. Det är Jimmy som skriver laguppställningarna och det, hehe.

Fick vi några nya skador i matchen?

-Nej!

Vi spelade med de bägge lånen Arvid Hurtig på backen och William Ahlrik som forward och de smälte in bra vad jag förstår, i mina ögon var till och med William en spelare som det lyste en del om. Har vi kvar lånen även under torsdagens match?

-De är med på torsdag också!

Några förändringar annars i sjuk och skadeläget?

-Nej, vi har samma förutsättningar. Vi mönstrar samma lag som vi gjorde tisdag.

Jag har fått några läsarfrågor/funderingar idag och det från en annan källa en den vanliga. Första lyder, ibland så läser forwards av läget lite dåligt och ödslar både kraft och energi på att forechecka till synes helt i onödan när motståndarna har läget helt under kontroll, dessutom kommer inte backarna tillräckligt högt upp i banan just vid dessa tillfällen men även vid tillfällen när jag tycker att hög press kan löna sig. Det medför att laget blir väldigt långt vid dessa tillfällen. Borde man inte oftare dra tillbaka, spela styrspel och på så sätt få ihop laget?

-Jo, jag håller med om det och det är väl en av delarna som vi tycker att vi tappar under den delen av matchen senast här där vi blir för långa i laget, vi vill väldigt mycket och vi åker för mycket istället för att hålla ihop det. Det är vi helt överens om att v vill gå på ryggar och vi vill jaga så mycket vi kan när vi har hugg men annars ska vi hålla ihop det och så låter vi förstagubben bestämma och då vill vi gärna dra ihop. Som sagt, det är en av de saker jag tycker vi frångick lite när vi tappade spelet i andra perioden.

Många gånger, t ex i tisdagens match så spelar man med en ”härlig” desperation, I TREDJE perioden… Varför inte jaga på grabbarna och försöka få in lite mer desperation under hela matcher?

-Haha, ja vi är ganska överens där också. Det är något vi har pratat om idag också. Jag tycker egentligen att desperationen kom efter att vi gjort vårt första mål, då tycker jag att vi ökade desperationen. Vi vill ju inte att man spelar desperat på det sättet att man bara går på rus men vi vill att när lägen dyker upp och när vi får puckar emot mål framförallt att vi ska vara lika desperata i sextio minuter så att det vill vi då.

Och jag antar att killarna också vill vara det men ändå blir det inte riktigt så, vad är det, är man rädd för att göra fel?

-Nej absolut inte. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Det är motståndare i vägen ibland också som vill förstöra.

Jo de är ju med på isen också och tur är väl det?

-Haha, ja.

Samma läsare undrar också över Blombergs straffslag de senaste två matcherna och skriver, ska Blomberg slå en straff till måste ju ordern vara skott, det är ju det han är bäst på?

-Ja han har gjort mål på olika sätt på straffar och han har missat på olika sätt. Han nämner de två senaste och då sköt han ju i Karlskrona och han dribblade i Dalen och det blev två missar. Han har gjort mål med exakt den dragningen som inte blev mål i Dalen senast så han har en bred repertoar och han beslutar det själv.

Ni lägger er inte i hur de gör utan ni utser bara straffläggaren?

-Ja och han har gjort mycket straffmål för oss under säsongen, han har missat de två senaste och han har gjort mål både genom att skjuta och dribbla och han har nu missat genom att både skjuta och dribbla. Han vet det där bäst själv.

Historiefrågorna skippar vi nu när du visat mig förut i korridoren att du är inläst på dem!

-Skratt.

Du pratade lite om senast vad som behövdes för att besegra Dalen, hur väl höll ni er till det ni bestämt?

-Jag tycker att vi delar av matchen håller oss till det. Jag tycker att vi börjar matchen på det sättet genom att ta oss ur egen zon på ett bra sätt, det skapar vår fart i mittzon och jag tycker som vi pratade om förut att vi i de delar av matchen där vi faktiskt både är aggressiva och tänker samtidigt, om man kan säga så, då gör vi det bra också genom att bromsa deras fart. Vi har flertalet gånger då vi bryter i mittzon och är tighta där så att både och. Men när vi gör det vi har pratat om så blir det ganska bra.

Jag antar att det är samma saker som gäller i torsdagens match?

-Ja, vi ska göra samma saker bra i 60 minuter och sedan handlar det också om att vinna närkamper. Jag tycker att under den perioden vi är lite tillbakatryckta så förlorar vi lite mycket kamper också. Man annars är det så att vi vet också att vi hade delar av matchen som var väldigt bra och det gäller att vi håller ihop det på det sättet i sextio minuter och så känner vi oss riktigt inspirerade inför torsdagens match.

Sedan tänker jag på detta med revanschmomentet, det måste bli så mycket mer påtagligt nu när det blir ett dubbelmöte med endast en dag emellan?

-Nej men det ska bli jättekul och det är som jag sade, vi känner ju att vi är med i matchen, vi har en bra start, vi släpper iväg till 3–0 och sedan är vi på väg att jaga ikapp så att vi har en stor revanschlust och det ska bli kul att mötas igen.

Jag som publik kan ju tycka att det är ett rätt kul grepp med back to back möte och att det tillför en dimension, hur ser du på dubbelmöte ur ett tränarperspektiv?

-Nej inte mer än att jag tycker också att det är en kul grej, det tycker jag. Det skapar, ja det är ju alltid känslor som ligger kvar och att man möter samma lag igen, det är klart att det är spännande.

Har vi spelat så egentligen någon gång tidigare?

-Ja det tror jag, jag tror att man har gjort det i mellandagarna förut, någon gång i vilket fall. Frågan är om vi inte haft Mariestad någon sådan där back to back förut om jag inte är helt fel ute.

Blir det fortsatt Hugo Fagerblom i mål?

-Ja!

Stort lycka till i årets sista match!

-Tack så mycket!

Glöm nu inte bort att omröstningen till årets spelare pågår för fullt. Omröstningen pågår för fullt uppe vid supporterkiosken och priset kommer delas ut vi sista hemmamatchen under allettan. Se till att ta dig till kiosken och lämna dina röster, röster som kostar fem kronor styck för att finansiera pokalen.

Matchen sänds naturligtvis på webbteve för dig som av olika anledningar inte kan se den på Billingehov som för övrigt är coronasäkrat utifrån folkhälsomyndighetens direktiv. Länk till webbsändningen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=59397

Registrera dig på Rebellernas hockeyforum och var med i supportersnacket som bjuder på både högt och lågt. Forumtråden för torsdagens match hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1022

ÅRETS SISTA MATCH, GE OSS ETT FYRVERKERI NU GUBBAR!!!!!!!!!!!