Inför Skövde IK – Karlskrona HK

Efter ett två veckor långt covid-uppehåll är det så dags för match på nytt under söndagen.
På grund av lite oväntade hinder så blir detta ett oerhört kort och mindre informativt inför-reportage än vanligt. Tiden räckte helt enkelt inte till med jobb och resterande liv,  det är bara att beklaga.

Den nionde januari spelade Skövde IK sin senaste match i Allettan södra och efter två raka nollpoängare fick laget med sig en poäng från Småland och matchen med Vimmerby HC.

Alexandder Ternblad skickade in ett handledsskott och Anton Blomberg kunde raka in kvitteringen till 2-2 den gången.

Efter matchen var tränare Fredrik Ljunggren ändå nöjd med delar av matchen men var besviken över att laget föll på samma sätt som så många andra gånger den här säsongen.

De har väldigt snabba omställningar och det är ju också så de gör målen, från det att vi har pucken till att de gör mål går det inte många sekunder och det är det vi förlorar matcherna på just nu, sa Fredrik Ljunggren efter slutsignalen i Vimmerby.

För söndagens motstånd står Karlskrona HK, ett lag som Skövde IK endast mött tio gånger i seriesammanhang sedan bildandet 2001. Facit hittills är tre segrar, två oavgjorda och fem förluster för SIK med målskillnaden 27-36.

Det senaste mötet lagen emellan spelades i NKT Arena den 18de december då SIK åkte ned till Blekinge med endast 14 utespelare.

Trots det så gjorde Skövde IK vad de orkade men till slut tog tröttheten ut sin rätt och KHK kunde lämna isen med en 5-1 viktoria.

Inför eftermiddagens match ligger Skövde IK på jumboplatsen i Allettan Södra med sju poäng på tio spelade matcher medan Karlskrona ligger tvåa, tre poäng bakom serieledande Nybro.

Ser man enbart till det statistiska så landar favoritskapet definitivt på gästerna men matcher avgörs som sagt inte på det berömde pappret, det ska spelas om det och när pucken släpps står det 0-0 på resultattavlan.

Enligt Skaraborgs Allehanda så kommer Robin Wallin att vakta kassen för första gången den här säsongen.

Förhoppningsvis kommer vändningen för Skövde IK under söndagen och för de som får biljett till matchen så räknar vi med att det blir en sevärd match.

För de som inte kan ta sig till Billingehov så sänds naturligtvis matchen på denna länk.

Glöm heller inte bort att rösta fram den just du tycker utmärkt sig mest under säsongen och lägg din röst till Årets Spelare uppe vid supportershopen.

Röstningen pågår till den näst sista hemmamatchen i Allettan för att sedan delas ut till den som fått flest röster under serieepilogen.

Framåt stolta SIK!

//Kristoffer Bennemyr