Tennissiffror i Billingehov

Skövde IK var i stort behov av en seger under onsdagskvällen när Väsby var på besök. En hyfsad period räckte dock inte långt. Väsby var minst en klass bättre på allt och vann klart rättvist med tennissiffror i Billingehov.
– Spel med puck, spel mot mål, vi skapar flera klara målchanser och hugger på returer, jag kan inte säga att vi är dåliga rakt igenom men vi har alldeles för stora problem i egen zon idag som jag inte känner igen att vi haft förut. De får ha lite lekstuga och får spela bort oss flera gånger, konstaterade Fredrik Ljunggren efter 60 minuter.

Skövde IK verkade ha vaknat på rätt sida inför matchen mot Väsby och inledde veckans dubbelmöte med att sätta hög fart mot Väsby men det var Stockholmarna som ägde det mesta av pucken och spenderade mest tid i anfallszon.

Väsby fick ett tidigt powerplay och spelade med en fin fantasi men tempot var aningen för lågt för att de skulle lyckas få till något ledningsmål.

Istället var det hemmalaget som gjorde det. Jesper Emanuelsson prickade Alexander Ternblads klubba och pucken gick i en båge över målvakten August Hedlund in i kassen.

Bortsett från det så skapade hemmalaget inte överdrivet mycket i den första akten. Väsby jagade för en kvittering och efter tio minuters spel var det endast Hugo Fagerbloms ribba som stod i vägen för Fredrik Stridlunds avslut.

Kvitteringen skulle dock komma, Lucas Feuk vispade in en retur efter att Fagerblom missbedömt puckbanan. Någon minut tidigare hade Anton Blomberg ett fint läge att öka på ledningen men August Hedlund stod för en fin räddning den gången.

Med en och en halv minut kvar av den första akten drog Kristoffer Söder på sig en slashing-utvisning och det såg gästerna till att utnyttja.

Henrik Rommel krutade in ett slagskott från toppen av Fagerbloms vänstra tekcirkel och gästerna kunde gå till pausvila med en välförtjänt ledning.
– De har roligt i anfallszon idag och jag tycker att i första perioden är det väl inte riktigt så illa. Då missar vi istället blocken och de får skjuta förbi oss, sa Fredrik Ljunggren efter matchen.

Klasskillnad

I den andra perioden ville Skövde IK komma tillbaka målmässigt. Problemet var bara att laget var på tok för vekt för att ens ha en chans. Hemmalaget förlorade mer eller mindre varenda närkamp i mittperioden och stundtals kunde Väsbyspelarna åka slalom runt hemmalaget.

Efter 5.25 kom dessutom 1-3 för gästerna.

Väsby snurrade friskt i SIK:s zon och till slut orkade inte hemmalaget stå emot. Christian Holmblad skickade in pucken bakom en överspelad Hugo Fagerblom och redan där kändes det som luften gick ur hemmalaget.

Bara dryga fyra minuter senare kom dessutom 1-4 när Calle Åsell styrde in Tim Welins backskott.

SIK fick viss kontakt när David Lundmark reducerade till 2-4 minuten senare men den där riktiga ”killerinstinkten” fanns inte hos hemmalaget.

Inte ens med en man mer på isen lyckades hemmalaget skapa någonting. Istället bjöd de på ytterligare ett baklängesmål. Henrik Rommel och Calle Åsell kom två mot en i boxplay och Rommel skickade in en backhand efter en fin passning från Åsell.
– Vi spelar 0-1 i powerplay idag och det är ju en väg in i matchen. Det är en viktig del i spelet. Det ska vara en boost men vi behöver hotta upp oss och göra mer mål på det vi skapar, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Max Kardevall var närmst i hemmalaget att hitta nätet under de sista sex minuterna men backens slagskott prickade Hedlunds högra stolpe och studsade ut.

Hugo Fagerblom fick jobba hårt för att freda sitt nät under mittperioden och tvingades stoppa ett friläge från Lucas Feuk strax efter Kardevalls stolpträff och han tvingades till en dubbelräddning ett par minuter senare.

I slutminuten fick han dessutom hjälp av sin högra stolpe när Christian Holmblad prickade målramen.
– I andra perioden får de snurra friskt med oss, de har mycket platsbyten och vi klarar inte av att sortera. Så länge vi har hugg så tycker jag att, offensivt sett så går vi för det men vi har otroligt stora problem i egen zon idag, sa Fredrik Ljunggren.

Avslaget

Den avslutande akten i Billingehov blev en avslagen historia, SIK fick ett tidigt powerplay men istället för att skapa någonting slarvades pucken bort gång efter annan och Calle Åsell fick ytterligare ett friläge med Fagerblom i numerärt underläge. Som tur var för SIK:s del tappade han pucken när han skulle avsluta och Fagerblom kunde enkelt avvärja.

Den definitiva spiken i den uppgivna kistan kom efter drygt fyra minuters spel.

Victor Andersson avslutade ett långt anfall för Väsby och kunde enkelt skicka in pucken i den tomma buren efter att Väsby återigen snurrat friskt i SIK:s försvarszon.

SIK skapade inte en enda het målchans under den avslutande perioden, ett klart underbetyg till ett lag som är i skriande behov av poäng om man vill ta sig vidare till Playoff-spel efter Allettan är avslutad.
– Jag tycker att det är en jäkligt tuff match för oss där det som fäller avgörandet idag är att vi är ihåliga i egen zon och stundtals får de ha lite lekstuga med oss, avslutade Fredrik Ljunggren.

På söndag möts lagen på nytt, den gången i Renew Arena.