Kort matchreferat Comet/Halden – SIK

Under fredagseftermiddagen rullade bussen de ca 3 timmarna till grannlandet för träningsmatch och returmöte med Comet/Halden. Det bjöds en lite annorlunda matchbild denna kväll än senast lagen möttes. Comet/Halden var lite mer på tå och spelade stundtals ganska fult. SIK var dock numret större och visade återigen fina kvaliteter och linjer i spelet.

Första perioden är spelmässigt SIK´s och 0-1 genom David Lundmark kunde och borde nog varit något större. En period som präglades av utvisningar och ibland var dem något mer tveksamma än annars…

Andra perioden är lite jämnare inledningsvis och Comet/Halden kvitterar matchen till 1-1. Efter fint förarbete av Emil Smedberg som serverar Joel Werner på blålinjen så lyser det 1-2 på resultattavlan. Minutrarna innan målet har det varit SIK-dominans och målet lät som sagt inte vänta på sig.

Tredje perioden är lite mer hafsig med mer stök och bök än finspel. På tekning skickar Anton Lundmark in 1-3 till SIK men kort därefter missar SIK i avvägningen och Comet/Halden kommer i 2 mot 1-läge och gör 2-3. Matchen kommer att avgöras med mål i öppen bur efter att hemmalaget gjort ett sista tappert försök att kvittera. Detta resulterade i att Anton Lundmark kunde stänga matchen genom sitt andra mål för kvällen och slutresultatet 2-4.

Nästa träningsmatch spelas på onsdag 14/9, kl. 19.00 på vi gästas av Grums IK. Entrén öppnar kl. 18.00 och det är betalning med Swish, kort eller kontant som gäller på plats. Vi ser fram emot god uppslutning!