Inför SIK – Grums IK

Det blev en tuffare match mot Comet/Halden i fredags än första matchen och matchen avgjordes först efter mål i öppen kasse. Vad säger du om matchen?

– Ja det blev det och det var väl inte mer än väntat. Tror inte många mer matcher detta år kommer rinna iväg som förra hemmamatchen. Dessutom så hade Comet ett klart mycket bättre försvarsspel denna kvällen och visade väl lite mer av sitt rätta jag.

Men en mycket bra genomkörare för oss under en tuffare träningsvecka där vi dessutom visar att vi både orkar kriga trots trötta ben samt att vi håller oss till vår spelplan Blir ju lätt att man faller ur när tröttheten når hjärnan men bra tålamod vidare och vi släpper inte till mer chanser än i hemmamatchen egentligen.

Ikväll väntar Grums på hemmais. Vad blir viktigt att fokusera på?

– Det handlar väl som vanligt att hålla oss till vårt spel som vi fortsätter nöta och förädla unde träning. Där hoppas man ju att vi kan fortsätta på den vägen vi slagit in och att något mer moment kan vi visa sig lite då o då samt några lite oftare.

Spelet utan puck tycker jag fungerar på ett tillfredsställande sätt. Så det handlar ju om hårda arbetet samt att fortsätta med det varje matchdag.

I spel med puck så ser vi då och då fantastiskt bra lösningar både via intränade mönster samt att vi har en skicklighet i våra spelare som måste finnas för att hitta egna lösningar. Detta är ju dock svårare då det handlar mindre om att ”styra upp” utan med träning och match hitta liknande situationer som gör oss än mer kreativa.

Vilka spelare ”står över” över kvällens match?

– Max Kardevall sjuk och Anton Lundmark fick en puck på foten senast så de är indisponibla. I övrigt vilar Alexander Ternblad och Charlie Scherman denna gång samt att J20:s John Frändberg finns med som 13:e forward som vi ska ge en del speltid.

Efter givet mönster så antar jag att det är Fritz som vaktar kassen i afton?

– Ja på den frågan har du listat ut helt rätt. Fritz idag och Robin på söndag.