SHC laddar om för femte raka säsongen i HockeyEttan

Sollentuna HCs a-lag avslutade säsongen 18/19 starkt. Med två omgångar kvar av HockeyEttan östra vår besegrades Trångsund på bortaplan med 1-4. Och genom den vinsten och en stark serieavslutning med fyra raka segrar gjorde klubben sig klara för sin femte raka säsong i HockeyEttan.

I Sollentuna HCs målsättning ingår att ha ett a-lag som är etablerat i division 1. Och med snart fem raka säsonger i landets tredjedivision kan väl den målsättningen sägas vara uppfylld.

Ändå dröjde det i år till tre omgångar från slutet innan kontraktet kunde säkras utan kvalspel. Laget var med andra ord en bra bit ifrån målsättningen att vinna fortsättningsserien, och den vägen nå play-off till kvalserien uppåt.

Huvudtränare Carl-Johan Klint menar att flera faktorer varit anledning till målsättningen för vårsäsong

en inte uppnåtts:

–Som jag ser det hade vi ett bra läge att haka på i toppen då serien vände första gången men då saknade vi för många spelare för att ge oss själva chansen.

Något som är särskilt positivt som du vill lyfta för säsongen som gått?

-Dels på det sätt vi samlar ihop oss och avslutar säsongen starkt efter ett par tuffa veckor. Sen har det varit häftigt att följa utvecklingen på ett par spelare. Den visar att vi har en bra miljö för utveckling om man som spelare är målmedveten och driver på varje träning och match.

Första året i klubben för dig. Summera intrycken:

–Tycker att det finns många bitar på plats för att kunna bedriva verksamhet på hög Hockeyettan-nivå, menar Klint.

Trots att vi fortfarande bara är i slutet på februari börjar nu förberedelserna inför nästa säsong. En säsong som innebär en rejäl utmaning genom att HockeyEttan inför 20/21 ska bantas från 47 till 36 lag. 

Den gångna säsongens höstserie gav 6 poäng mer än året innan. Däremot är vårserien SHCs sämsta sedan comeback-säsongen i HockeyEttan 2015/16

Sammantaget betyder det att SHC behöver lyfta sig ett hack för att vara en etablerad HockeyEttan-klubb även efter kommande säsong. 

Hur ser planerna för dig/laget ut framåt?

-Vi kommer att ha enskilda samtal med samtliga spelare kommande vecka för att utvärdera säsongen och stämma av tankar inför framtiden. 

Med andra ord: fortsättning följer.