Kokman inför kvalserien “Självklart tror jag att vi klarar det”

Vita Hästen är det andra laget som från Hockeyallsvenskan som under kvalet ska försvara sin Allsvenska status. Vita Hästen slutade på 14:e plats i Hockeyallsvenskans grundserie, 13 poäng efter nästjumbon Almtuna och Tingsryd som slutade på 12:e plats. Lagets förstemålvakt Viktor Kokman spelade i Hockeyettan för Vimmerby för två år sedan och är nog en av dem som har bäst koll på Hockeyettan i laget.

Hur känns era förberedelser inför kvalet?
De känns bra, vi hade lite ledigt direkt efter sista matchen, nollställt skallarna och vilat kropparna några dagar och sedan har vi tränat på fokuserat och bra tycker jag.

Ni har nyligen bytt tränare, är det stora förändringar ?
Ja precis Sune Bergman har kommit in, jag vill inte gå in på om det är stora förändringar spelmässigt eller inte men det är en ny röst och jag tycker laget har svarat upp bra på det.

Boden, Hudiksvall, Kristianstad och Tranås är de lag som ni och Almtuna ska möta. Vad vet du om dem?
Egentligen vet jag inte så mycket mer än att det är bra lag alla fem, Almtuna har man väl lite mer koll på än de andra kvalserielagen med tanke på att vi har spelat mot dem fyra gånger den här säsongen. Det ska bli kul och möta nya lag tycker jag, det blir en utmaning.

Vad tror du om utgången av kvalet. Klarar ni er kvar ?
Det kommer bli tufft, vi är inställda på att varenda poäng och mål kommer ha stor betydelse när vi summerar serien efter tio omgångar. Självklart tror jag att vi klarar det, för oss finns det inget annat.

/Mats Tjernström

Foto: Mats Tjernström Swe Press Photo