Inför matchen Sollentuna HC vs. Tyresö/Hanviken – 9 Snabba med Philip Wong

På söndag kommer Tyresö/Hanviken på besök, de fick en ”gratisplats” i ATG HockeyEttan då det blev lite rockader i serieindelningen när IK Pantern gick i konkurs. Almtuna, som skulle ha spelat i samma serie som Sollentuna, fick platsen i Allsvenskan efter degraderingen i vårens kvalserie. Men nu är de i samma serie som oss och säkert revanschsugna efter sina förluster i inledningen av serien.

Nog om det, Tyresö som gästar SVEAB arena leds numera av General Mikael Ertdman som har varit verksam i Sollentuna under många år.

Det ska bli ett spännande möte och det finns en del prestige i mötet, Tyresö med 12 plats 1 poäng och -7 i målskillnad och Sollentuna på 11 plats och lika få poäng men -6 i målskillnad. Det här kommer bli en match där ingen kliver undan frivilligt utan det kommer att bli en tuff batalj.

Kapten Philip Wong berättar lite om sina tankar inför söndagen match. Han kom till Sollentuna inför säsongen 2017/2018 efter spel med Kållered i M

ölndal och gör härmed sin 3:e säsong hos oss, med Philip får man alltid en lojal lagspelare som alltid ger 100% för laget.

Hur tycker du din försäsong har varit ?
Den har varit helt ok tycker jag. Har varit skadefri i år och kunnat köra fullt ut.

Dina reflektioner på matchen mot Strömsbro, vad hände ?
Total kollaps. Vi startar ganska bra och spelar oss till en 3-0 ledning. Men istället för att fortsätta gasa så blir vi passiva och slutar följa vår gameplan. Vi släpper in Strömsbro i matchen och förlorar rättvist med 3-4.

Vad tycker du om din insats så här långt i säsongen?
Det är tidigt att säga efter bara två matcher, men jag är givetvis inte nöjd efter en inledning med två raka förluster. Jag hoppas att jag kan steppa upp ett par nivåer

Vilka spelare kommer att få sitt genombrott i år ?
#2 Notan har sett bra ut så här långt och kommer nog ta ett par kliv den här säsongen.

Vilken spelare får Tyresö/Hanviken se upp extra mycket för  ?
#19 ”Konstapel Fredriksson” har jobbat extra på sina offensiva tacklingar i sommar så där behöver man vara alert.

Andra seriematchen på hemmaplan mot Tyresö/Hanviken, vad är dina personliga förväntningar inför matchen och på laget, vad kommer att krävas av er ?
Vår lägstanivå måste höjas markant. Om vi spelar vårt spel i 60 minuter så kommer det bli en jobbig kväll för Tyresö/Hanviken. Vi är hungriga för vår första trepoängare!

Vad kommer bli avgörande i dagens match?
Nyckeln för dagens match är att vinna duellerna där ute och tajta till försvaret. Gör vi detta så går vi segrande ur matchen

Hur slutar matchen?,
Vinst 5-1 !

Och till sist, vem är seriens bästa domare anser du ?
Linjedomare Axel Andrup ! Han har alltid full koll.