Hemmamatch för Hudiksvall med sargat lag

På onsdag är det dags igen för HHC att skrinna ut för en ny match i hemmarinken – och det är förstås en match som knappast kommer att betyda allt eller inget när sluttabellen ska summeras så småningom.

Hanviken kommer till Glysishallen med bara en seger (3-0 senast mot Segeltorp) och har så här långt skrapat ihop 7 poäng och ligger för närvarande på 11:e plats i tabellen. HHC har 26 poäng och har ännu inte i någon match lämnat isen utan poäng.

Hur behåller man skärpan och koncentrationen hos spelarna när det ser ut så här? Vi har frågat HHC-tränaren Per Ljusteräng.

– Vi pratar om att vi ska tävla varje dag och i varje match. Vi måste helt enkelt vänja oss vid att vara där hela tiden. Det här är ju spelare som vill uppåt och då måste man också klara det här, menar HHC-tränaren, som just nu har en något sargad trupp.

– Jag vet inte om vi ens får ihop tre formationer mot Hanviken eller om vi måste

gå ner i J20 för att hämta spelare berättar HHC-tränaren vid måndagsträningen.

Orsaken till den situationen är att #49 Hugo Enock och #55 Albin Runesson är avstängda efter sina matchstraff mot Strömsbro. Dessutom måste #10 Jonas Lindström välja en yrkesangelägenhet den här gången. #95 Peppe Kjellin dras med sin ryggskada och nyförvärvet #33 Emil Lindblom låg på måndagen i sjuksängen.

– Men jag hoppas att Emil ska vara tillbaka på onsdag och så får vi hoppas att inte någon annan blir sjuk, menar Per Ljusteräng.

HHC-tränaren är inte riktigt nöjd med det som HHC har fått ut i hemmamatcherna.

– Vi är inte nöjda med hur vi har hanterat matcherna där vi tappat poäng i slutet två gånger. Men å andra sidan leder vi serien, så någonting har vi väl ändå gjort rätt, tycker Per.

– Alla i det här laget vill ju uppåt och då gäller det att visa det också. Och om vi vill ha mer folk på läktarna så måste vi bjuda till bättre, det är vi medvetna om.

Per Ljusteräng tycker sig se att laget blir bättre hela tiden och understryker att nivån på träningarna är högre än det man fått ut under matcherna.

– Vi tränar bra både med fys och på is. Men det ska elitidrottsmän klara. Fys-träningen är ju bara någon halvtimme varje dag och är ju på sätt och vis också en form av återhämtning, säger Per Ljusteräng.

– Ju bättre man tränar på hösten, desto bättre är man på våren, så vi kommer att ligga kvar på den här träningsnivån, säger han.

– Och jag tyckte mig se en annan glöd senast mot Strömsbro, konstaterar HHC-tränaren.

Och apropå skador så kan vi nu lägga till ytterligare två förlorade framtänder. Det var på träningen som #25 Andreas Bosson träffades av ett skott i ansiktsgallret och där hjälmkanten trycktes in mot hans framtänder.

Och så var dom borta…

Skribent: Lars Gösta Larsson