6:e raka derbyvinsten – ”6:e spelaren” gjorde skillnad !

För det första vill jag på detta enkla sätt tacka er alla som stöttar oss. Ni är, och har varit fantastiska på många sätt. Inte minst ert engagemang och inlevelse under gårdagens derby var en viktig faktor som gjorde skillnad.
Ni som supportrar ska känna en stor delaktighet och som ”6:e spelare” är ni alla enormt uppskattade och viktiga. Vi har alla olika uppgifter i detta ”AIF lag”, där var och en bidrar på bästa sätt utifrån sina uppgifter. Detta tack kommer från samtliga inblandade, och det är tillsammans vi är starka. Bra jobbat !

Gårdagens derby var inte det mest välspelade men där vi ändå vinner helt rättvist med 4-1. Trots underläge efter första perioden med 0-1 kändes det ändå tryggt. 0-1 speglade inte perioden, utan här skulle vi snarare haft ledningen med något mål. Efter 2 mål i powerplay i andra perioden satt vi i ”förarsätet” inför tredje perioden. En period som vi på ett bra sätt behöll lugnet i och jobbade av metodiskt . Med endast 3,19 kvar av perioden gör Viktor Lund det förlösande 3-1 målet. 4-1 kommer sedan i tom kasse, och ännu en vinst var ett faktum.

En riktig lagseger som vi tillsammans med vår ”6:e spelare” kändes fantastiskt skön och fullt rättvis. Alla spelare ska känna en stor stolthet där alla bidrar, var och en på sitt sätt. Vår gemenskap – tradition och stolthet gav än en gång framgång !
Med över 1.600 åskådare blev det en fin inramning och stämning. Att sedan vuxna personer försöker smita in på ett arrangemang för att slippa betala entré, gör mig besviken. Dock inte förvånande då det hänt tidigare.

Nu gläds vi alla åt segern samtidigt som vi förbereder oss för helgens bortamatcher mot Vännäs och Teg . Två svåra bortamatcher, men poäng ska hem till Kiruna!