Piteå vände och vann i Östersund.

Halvvägs in i matchen ledde hemmalaget med 2-0 efter mål av Ludwig Tallqvist och Elias Bjuhr.

Magnus Isaksson kunde sent in den andra perioden reducera till 2-1 när han förvaltade ett friläge.

Den tredje perioden startade med en del utvisningar för Östersund där Piteå kunde både kvittera och ta ledningen efter mål av Pontus Wikström och Emil Wrenman.

Piteå höll sedan undan och kunde bärga hem tre mycket viktiga poäng i kampen om seriesegern.

– Jag är helt förundrad över det här gänget, att vi har lyckats så bra. Hockey går ut på att kriga och det har vi verkligen gjort, säger Piteå tränare Anders Johansson till PT.se.

Hela PT:s artikel hittar du här.

Piteås sista match i HockeyEttan norra spelas mot Kiruna IF onsdag 12 december klockan 19:00, LF Arena.