Åkerlunds skada hindrar spel

Precis när AllEttan går in i sin mest intensiva period, med ett komprimerat spelschema och många resor, kommer beskedet som kan sätta serieledarna Hudiksvalls HC i en svår sits. Rutinerade målvakten #1 Magnus Åkerlund är skadad. Och det mesta tyder också på att det rör sig om en skada som i värsta fall kan kräva lång rehabilitering.

Det var i samband med uppvärmningen inför bortamatchen mot Lindlöven som Magnus Åkerlund kände att det smärtade till i nedre delen av vaden. Efter magnetröntgen står det klart att det rör sig om någon form av muskelbristning – hur allvarlig återstår att se.

Att det här påverkar HHC är ställt utom allt tvivel. Magnus Åkerlund har med sin erfarenhet betytt väldigt mycket för laget och har blivit lite av ett affischnamn de senaste framgångsrika säsongerna.

– Vi hoppas på det bästa men planerar för det värsta, säger HHC:s sportchef Pär Langer, som redan för säkerhets skull har börjat se sig om efter en eventuell ersättare.

– Nu kollar vi på vad det finns ute på marknaden. Det här är ju en skada som i bästa fall kan ta några veckor, men det finns ju också en risk för att Magnus kan vara borta för resten av säsongen. Ett sådan scenario måste vi räkna med nu, menar Langer.

Magnus Åkerlunds skada kommer mycket olägligt med tanke på det intensiva matchprogrammet. Men nu är det också tur att HHC har haft en uttalad och tydlig matchning av sina två målvakter, vilket gör att även Andreas Bosson är matchtempo. Även Simon Rönning finns i truppen, men han har inte på länge spelat matcher på den här nivån.

Med onsdagens bortamatch mot Väsby inräknad spelar Hudik Hockey nu tre matcher på fem dagar med spel hemma mot Kiruna (lördag) och Boden (söndag). Och det är verkligen inte slut med det, för tittar vi framåt och även räknar in de efterföljande matcherna så blir det nu 10 matcher på 16 kalenderdagar.

Inom den ramen ryms också två helger med spel både lördag och söndag. Alla förstår vad det här betyder. Man klarar sig inte med bara en målvakt i matchform. Så just nu finns det en plats ledig i Hudik Hockeys trupp.

Skribent: Lars–Gösta Larsson