Föll som ett korthus och inkasserade ny förlust

ESK Hockey kan glömma playoffspel då man föll ihop som ett korthus hemma mot Sollentuna i den 14:e omgången av Hockeyettan.

ESK fick en drömstart i den så viktiga hemmamatchen mot SHC då Daniel Andersson sprätter in 1-0 med 25 sekunder spelat. Hemmalaget dominerar spelet stort, men med 9,26 spelat så går man bort sig bakom eget mål och gästerna kan kvittera till 1-1 genom Charles Eklund.

ESK skulle dock skaka av sig det baklänges målet och fortsätta spela bra och ganska omgående så kommer ett riktigt snyggt 2-1 mål. Efter att Ludvig Wallin och Andersson gjort ett bra förarbetat kan André Fredriksson trycka in pucken i krysset. Dryga minuten senare är det uppvisning i spel fem mot fyra där Robin Nilsson enkelt kan sprätta in 3-1 och det stod sig in i periodvilan.

– En riktigt bra period där vi gör jobbet och tar många bra beslut där ute på isen, berömmer ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Bra beslut var det dock få av i mellanakten för hemmalaget som rasar ihop som ett korthus. Nu dräller hemmalaget med pucken, tar dåliga beslut och tappar viljan att ta jobbet. Det skulle kosta! SHC tackar och vänder på matchen. Efter 56 sek

under var det 2-3 genom Oscar Kellerstam som valde in den via en hemmaskridsko. Sedan gör gästerna 3-3 genom Tim Ljunqvist och 29 sekunder senare är det 3-4 genom Lucas Lagerstedt vilket står sig in i periodvilan.

– Vi blir för feta och mätta efter den första perioden och är inte alls på tå i den här perioden, dundrar ESK-tränaren Tobias Holm Karlberg.

ESK som sent i mellanakten fick bära med sig spel fyra mot fem in i den tredje och sista perioden och då gör Charles Eklund 3-5. ESK reser sig förvisso och gör det bättre i den sista perioden, men det är fortsatt ändå ganska uddlöst. Lånet från Almtuna – Emil Hedström trycker in reduceringen till 4-5 med ett bar avslut, men då gräver en av linjemännen djupt i ”hittepålådan” och underkänner målet för offside i målgården.

– Det var mycket märkligt beslut då alla trodde på mål och inte ens SHC verkade gnälla över något fel? Hoppas verkligen han har rätt för man kan ju bara undra vart matchen tagit vägen om det godkänts. Där vi stod och såg det hela var det solklart mål, säger Holm Karlberg.

ESK jagade sedan en reducering, men i stället kan SHC punktera matchen med 1,25 kvar att spela i öppen kasse i spel fem mot sex.

– Det var som två olika matcher första 20 och resterande 40. Vi hittar inte tillbaka efter den svaga andra perioden. Det saknades allt av det som vi gjorde bra och rätt i den första perioden med intensitet, aggressivitet, bra beslut både med och utan puck, avslutar Nordenberg.

Text & bild: Lokalsport.nu

Enköpings SK – Sollentuna HC 3-6 (3-1,0-3,0-2)

Skott: 39-34 (12-12,10-13,17-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (00:25) Daniel Andersson, 1-1 (09:26) Charles Eklund, 2-1 (12:07) André Fredriksson, 3-1 (13:32) Robin Nilsson.
Period 2: 3-2 (20:56) Oscar Kellerstam, 3-3 (27:06) Tim Ljunqvist, 3-4 (27:35) Lucas Lagerstedt.
Period 3: 3-5 (41:39) Charles Eklund, 3-6 (58:35) Tim Ljungqvist.

PIM: 37 (4:6:27) – 33 (2:4:27)