KIF föll i premiären av Allettan.

– Vi har chansen att ta poäng i dag men vi är inte tillräckligt starka i powerplay, säger Robert Lahti.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen i början av matchen och hade övertaget.

Delvis tack vare två raka powerplay efter KIF-utvisningar.

Efter att Kiruna rett ut det andra BP-läget tog Boden ledningen. 1-0 kom efter 9,26 när Christian Pettersson gjorde mål på pass av Petter Sundqvist och Tommy Wargh.

Ett bra målvaktsspel av Jesper Eriksson såg till att Bodens ledning stannade vid ett mål efter den första perioden.

Tidigt

i den andra perioden fick Simon Thyni ett bra läge att kvittera utan att lyckas. Boden hade övertaget under perioden men Kiruna växte in i matchen mot slutet och avslutade perioden ganska bra.

1-0 stod sig inför den sista rundan. KIF var med i matchen.

Och tidigt i den tredje perioden blev Bodens Christian Nyman utvisad för en hooking. Ett gyllene tillfälle för KIF att kvittera, alltså.

Men istället stack Sebastian Harila upp och ökade på till 2-0 i spel med en man mindre.

Matchen avgjordes definitivt med knappa två minuter kvar när Sebastian Huczkowski gjorde 3-0 i powerplay.

Just den spelformen blev lite avgörande den här dagen.

– Vi har chansen att ta poäng idag men är inte tillräckligt starka i powerplay. Sätter vi en kasse på något av de fyra PP-lägena vi fick så kan vi få med oss något från matchen, säger Robert Lahti och fortsätter:

– Vi gör många bra saker på isen men det finns också många saker att förbättra inför måndagens returmatch.

Ja, som bekant rivstartar Allettan med två Norrbottens El Clasico inom loppet av tre dagar.

På måndag smäller det alltså i Lombia ishall när ärkerivalen tar E10 upp till Kiruna. Då får KIF spela sin första hemmamatch i Allettan på fyra år.