Riktig nyårsraket avslutar hockeyåret

Det är dags för 2019 års sista hemmamatch.

Och vi avslutar med en riktig nyårsraket:

Norrbottens El Clasico – Kiruna-Boden.

– Vi är redo för batalj, säger Robert Lahti.

Ja, KIF är redo att försvara Fort Lombia igen.

Det lyckades man med på ett bra sätt under grundserien. Kalix var det enda laget utifrån Kiruna som lyckades besegra Kiruna IF (2-3 efter förlängning).

– Vi vet att vi är starka på hemmaplan och vi ska fortsätta på den positiva trenden även i Allettan, säger KIF-tränaren Robert Lahti.

Det sena

ste hemmamötet med Boden var ett exempel på just en sådan match. KIF vann efter straffar med 3-2 efter mål av Herman Åstrand och Calle Källström samt ett straffavgörande av Anthony Paskaruk.

I förrgår blev det dock förlust med 0-3 när lagen möttes i Boden.

– Vi har gått igenom matchen och pratat om de bra sakerna vi gjorde och de detaljer som vi vill förbättra, säger Robert Lahti.

Laget körde ett lättare ispass under söndagen. Inga förändringar i truppen är att vänta, utan KIF kommer till spel med samma lag.

Hemsidan har tidigare rapporterat om att KIF är ute efter nyförvärv för att bredda truppen samt för att täcka för förlusten av Vladimir Chetverikov som lämnade Kiruna av personliga skäl.

Sportgruppen jobbade med frågan under helgen. Målet är att knyta till sig två spelare men under söndagskvällen var ännu inget klart.

KIF vill vara noggranna när det gäller vilka spelare man plockar in.

Så fort jag vet mer i frågan kommer ni läsare också att göra det.

Men det sätter vi nu åt sidan. Boden hemma är det som gäller nu.

 

Mattias Heikki