Tre poäng i Tranås för Nybro Vikings – Lennartsson matchhjälte.

Under måndagskvällen möttes två lag i Stiga Arena som förlorade sina respektive premiärmatcher i Allettan. Tranås AIF mot Nybro Vikings där bortalaget efter en stark tredjeperiod vinner med 1-4.

Vi är fortfarande tidigt in i Allettan och det är många matcher kvar att spela men när Tranås och Vikings drabbade samman på måndagskvällen i Stiga Arena så var två lag som gärna ville spräcka nollan i poängkolumnen då båda lagen förlorade sina respektive premiärmatcher.

Det är en jämn första period som slutar mållös men där Nybro är närmast efter skott i ribban hos Fredrik Bergvik i Tranåskassen. I första periodens sista sekund drar tidigare Nybrospelaren William Wennström på sig en utvisning som gör att bortalaget startar mellanakten med powerplay.

Kvällens

huvudrollsinnehavare var Viktor Lennartsson som gjorde sitt och matchens första mål tidigt i andra perioden. Efter halva matchen spelad delar sedan domaren ut en ovanlig utvisning då Kalle Hult får 2+5+20 minuter för roughing och unsportsmanlike conduct. Det betydde alltså hela sju minuters powerplay för hemmalaget. Nybro gör det väldigt bra och skapar till och med chanser framåt men med endast 13 sekunder kvar av utvisningen så kommer kvittering till 1-1 vilket står sig perioden ut.

I den tredje perioden har Tranås initiativet i periodens första minuter och skapar några chanser men sedan var det dags för redan nämnde Viktor Lennartsson att sänka sitt gamla lag med två snabba mål. Först 1-2 och sedan även 1-3 i bytet efter inför en stor och högljudd bortaklack.

Nybro spelar av matchen på ett bra sätt och kan också göra 1-4 i tom bur genom Sebastian Borg. Skönt med Allettans första trepoängare!

Härnäst väntar hemmamatch i Liljas Arena på fredag 3 januari då Huddinge IK kommer på besök. Gott Nytt År!

Tranås AIF-Nybro Vikings 1–4 (0–0, 1–1, 0–3)

Målen: 0-1 (21.33) PP1 Viktor Lennartsson (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 1-1 (37.14) PP1 Tobias Sjökvist (Antti Kauppila, Pontus Eklöf), 1-2 (48.23) Viktor Lennartsson (Robin Wengdahl, Viktor Bolin), 1-3 (51.00) Viktor Lennartsson (Robin Wengdahl, Hampus Andreen), 1-4(58.27) ENG Sebastian Borg (Elias Gunnarsson, Fabian Ilestedt)

Domare: David Gustafsson.

Skott: 38–26 (10–9, 16–7, 12–10).