Serieledaren gästar Väsby: ”Behöver inte tänka på deras form”

På onsdag kväll blir det fest. En hockeyfest och en som kommer att ackompanjeras av artisten Therese Neaime som uppträder i hockeypauserna. Det här blir helt enkelt en kväll som ni absolut inte får missa.

 

Serieledarna Hudiksvalls HC kommer då på besök till Upplands Väsby. Och det är ett hälsingegäng som är proppat av självförtroende efter sju raka matcher utan förlust under ordinarie tid och där laget tagit nitton av tjugoen möjliga poäng. Det är bara Lindlöven som snott två poäng av Hudik efter en straffseger.

 

Det som Hudiksvall framförallt gjort bra i Allettan hitintills är att man hittat fram till nätet. Det som gick så trögt under grundserien har i princip glidit som på räls alltsedan man målexploderade sig fram i premiären mot Teg där man vann med hela 8-1. Målvaktsspelet samt försvarsspelet satt ju fint redan i grundserien och när man nu även hittat målflytet så har laget tagit en pole position i Allettan Norra vilken man säkerligen knappast frivilligt släpper ifrån sig.

 

Jag har inför matchen tagit några ord med Hudiksvalls unga målvakt Andreas Bosson. Han stod lite på tillväxt under fjolåret men fick stå många matcher i den allsvenska kvalserien i våras när rutinerade ettan Magnus Åkerlund gick sönder. Men det var en chans som han verkligen tog och spelade utomordentligt bra. Denna säsong har han fått stå ännu fler matcher och under Hudiks sju hittills spelade matcher så har Andreas faktiskt stått fyra av dessa. Om han står även på onsdag mot Väsby återstår att se men Andreas tankar om Hudiks närvarande form och vad han tycker om Väsby kan ni läsa här nedan.

 

Hej Andreas! Vilken form ni har i Hudiksvall. Hur kommer det sig efter att det stundtals såg ut så där i grundserien?

Tjena och ja, men verkligen! Vi har en väldigt bra trupp och jag tycker att vi spelade bra de flesta matcher. Jag tyckte vi styrde de flesta matcherna men lyckades inte riktigt få in pucken. Defensiven tycker jag att vi har haft nästan sedan start.

 

Ni har en fin konkurrenssituation bland målvakterna i Hudiksvall där du kamperar ihop med rutinerade Magnus Åkerlund. Hur påverkar det dig som under lovande målvakt att ha en sådan duktig kollega vid din sida?

Jag tycker att det fungerar hur bra som helst. Jag har lärt mig otroligt mycket av honom, både på och utanför isen. Vi stöttar varandra bra och hjälper varandra att bli bättre. Förra säsongen såg jag på det som ett läroår, men iår känner jag att jag vill vara med och tävla om att spela matcher.

 

Du har stått en match mer än Magnus så här i inledningen. Vem av er står nu på onsdag tror du?

Vem som står på onsdag får vi reda på tisdagens träning så det får vara osagt.

 

Efter att ni hade viss måltorka under grundserien verkar det som att verkligen allt lossnat framåt för er del. Vad tror du det beror på?

Vi har jobbat mycket på att driva på kasse och att göra ”skitjobbet” framför mål. Sen har vi jobbat en hel del på powerplay också så nu har det verkligen lossnat framåt för oss.

 

Väsby Hockey väntar er nu på onsdag på bortais. Vad tror du väntar er då?

Att spela borta mot Väsby är alltid tufft. De sätter hård press, spelar tight, de är ett svårt lag att möta.

 

Ni har haft tuffa matcher mot oss under grundserien. Vad tror du det beror på?

Jag tycker att de är ett av de bästa lagen vi mött i år. De jobbar stenhårt, åker mycket skridskor och har både spets och bredd.

 

Hur ser det annars ut i ert lag i skrivande stund, är alla med och konkurrerar om spel inför onsdag?

Det är väl lite småskavanker på vissa spelare, men vi har haft en ledig helg nu så det ska nog inte vara någon fara, alla är med och konkurrerar inför spel på onsdag.

 

Slutligen Andreas, vilka nycklar kommer ni att trycka på inför mötet på onsdag och vad tror du fäller avgörandet?

Det är väl att fortsätta så som vi spelat i stort sett. Driva hårt på mål, spela tight defensiv, och ligga på rätt sida. Försöka göra de där småsakerna som man ska göra varje byte rätt. Gör vi de så spelar vi hem matchen på onsdag.

 

// # 25 Andreas Bosson – Hudiksvalls HC

 

Väsby får äntligen spela hemma igen efter en Norrlandsturné som gav laget tre av sex möjliga poäng. Ett helt okej facit även fast laget ju var fasligt nära att ta än fler med tanke på en tvåmålsledning en lång bit in i den sista perioden mot Piteå. Men en aningens soppatorsk och ett mot slutet eldigt Piteå förhindrade det. Inför matchen mot Hudiksvall är lyckligtvis flera spelare tillbaka i laget igen och det innebär att man kommer att kunna mönstra fyra fulla femmor igen.

 

Riviga och ytterst formstarka Elliot Lorraine gjorde en väldigt fin helg där han var inblandad i det mesta av Väsbys offensiv. Vi hoppas givetvis att formkurvan fortsätter i samma stil även mot Hudiksvall och jag har tagit Elliot på pulsen inför toppmötet där han tycker och tänker enligt följande.

 

Hej Elliot! Det blev tre poäng av sex möjliga under den första Norrlandsturnén. Hur skulle du vilja summera helgen?

Jag tycker vi gör en okej helg. Dock hade vi lika gärna kunnat få med oss 6 poäng hem.

 

Vad tycker du framförallt vi gjorde bra där och vad kunde vi gjort annorlunda?

Vi spelar rätt bra mot Piteå och mindre bra mot Teg men lyckas inte riktigt ”knyta ihop säcken” i båda matcherna upplever jag, därav 3p i helgen istället för 6p.

 

För din egen del måste helgen kännas bra med tanke på hur fint och hårt du jobbat där ute på isen. Hur känns den egna formen?

Som du är inne på är ett hårt jobb nyckeln till framgång och jag försöker jobba hårt varje dag. Sen kommer allt det andra!

 

Nu väntar seriens för närvarande bäst lag i form av Hudiksvall som ju haft en otroligt bra form hitintills. Vad tror du väntar oss då?

Hudiksvall är ett skickligt och bra lag. Jag tror vi kan vänta oss en bra match i ett högt tempo.

 

Annars har vi ju ett fint facit mot dem från grundserien där vi tog fem av sex poäng mot dem. Betyder det något inför onsdagens match tror du?

Ja, något skönt är det väl och lite spelar det kanske roll till vår fördel. Men imorgon är det en ny match och nya förutsättningar.

 

Vad blir viktigast för oss att fokusera på i matchen på onsdag med tanke på vilken livsfarlig form de visar upp?

Spelar vi vårt spel, tävlar hårt och kommer upp i den nivå vi kan så behöver vi inte tänka på vilken form dom är i.

 

Slutligen Elliot, varför hoppar vi på vinnarspåret igen och vad fäller avgörandet?

Finns massor av faktorer som kan fälla avgörandet men vi är starka på hemmaplan och hungriga på tre nya poäng!

 

// # 9 Elliot Lorraine

 

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren