Här samlar vi nyheter och artiklar som publiceras i lokalpressen (Gefle Dagblad samt Arbetarbladet). Observera att artiklarna oftast är låsta och kräver prenumeration.

Strömsbro gick på is – i fel hall

7 Augusti 2023

Förra veckan var det Brynässpelarna som släpptes ut på is. På måndagen var det Strömsbros tur som dock fick resa en dryg mil hemifrån.
– Det kanske är för dyrt att ha två hallar igång, säger sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg.

Brynäs säger nej till Strömsbro: ”Blir besviken”

2 Augusti 2023

Brynäs ställer in träningsmatchen mot Kristianstad. Då hoppades grannarna i Strömsbro att de skulle få möta Brynäs istället, så blir det inte.
– Nej, det är inte aktuellt det här året, säger Johan Alcén i Brynäs.
– Tråkigt. Man blir besviken att vi inte kan samarbeta alls, tycker Johan Wennberg i Strömsbro.

Nygammal tränare klar för Strömsbro

1 Augusti 2023

Det står nu klart att Christofer Eriksson återvänder till Strömsbro i rollen som assisterande tränare inför kommande säsong.
– Han vet hur klubben fungerar och är en väldigt sympatisk människa, säger Johan Wennberg, sportchef i Strömsbro.

Strömsbro skriver A-lagskontrakt med talanger

31 juli 2023

Strömsbro är två steg närmare att slutföra sin trupp som ska göra det kommande säsong i hockeyettan. Dessa två steg är egna talanger som flyttas upp och skriver på varsitt A-lagskontrakt.

Strömsbro värvar center

20 juli 2023

Här är Strömsbros ”jätte”-förvärv. 198 cm långe centern Melvin Krause ansluter från Köpings HC.
– Jag kommer bidra med ett hårt arbete och fysik på isen, säger Krause.

Strömsbros sportchefs största misstag: ”Jag var för lat för Brynäs”

29 juni 2023

Hockeynörd ut i fingerspetsarna. Andas och lever för hockeyn, han är Mr Strömsbro. Men var kommer kärleken till hockeyn och passionen för Strömsbro från? Sporten hälsade på hemma hos sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg.

Strömsbros bomb presenterad – SHL-meriterad poängspelare ansluter

21 juni 2023

Strömsbro har annonserat den slovakiske forwarden Matej Galbavý som sitt senaste nyförvärv. Galbavý har sedan tidigare ett väldigt starkt poängsnitt i Hockeyettan.
– Får vi rätt omgivning här så kan jag garantera en hel del poäng, säger Strömsbros sportchef Johan Wennberg.

Strömsbro värvar trots negativa beskedet: ”Vi har en bomb på ingång”

17 juni 2023

När risken fanns att Strömsbro skulle behöva spela sina matcher i den norra serien av Hockeyettan kommande säsong, fanns det en chans att man skulle behöva lägga ner verksamheten. Men nu finns de ekonomiska bitarna på plats. – Vi har lokaliserat pengarna som krävs, säger Strömsbros sportchef Johan Wennberg.

Klart: Strömsbro hamnar i norra serien: ”De rycker på axlarna”

11 juni 2023

Strömsbro hoppades in i det sista på att det skulle bli fem serier så att man skulle slippa hamna i skräckserien – norra serien. Så blir det inte. – Nu gäller det bara att bita ihop, säger Strömsbros sportchef Johan Wennberg.

Strömsbro kan tvingas dra sig ur hockeyettan

31 maj 2023

Om inte Svenska ishockeyförbundet ändrar sitt förslag på serieindelning kan Strömsbro IF tvingas att dra sig ur spel i hockeyettan. – Tyvärr finns det en överhängande risk att vi måste göra det. Förbundet dödar lagen, konstaterar sportchefen Johan Wennberg bittert som nu skickat in en skrivelse till såväl förbundet som Riksidrottsförbundet (RF).

Strömsbros nitlott – hamnar i skräckserie: ”Det blev en käftsmäll”

10 maj 2023

Hockeyettans eget förslag på fem serier fick inte uppbackning av alla klubbar. Nu har Svenska hockeyförbundet skickat ut ett förslag till serieindelning till klubbarna. Där placeras Strömsbro i värsta tänkbara scenario – den norra serien.

Succétränaren fortsätter i Strömsbro

27 april 2023

Strömsbro presterade en av de bästa säsongerna på många år i vintras. Detta under ledning av tränare Magnus Jansson. Nu blir det en fortsättning.

Strömsbros passning till Brynäs: ”Roligt skrivet”

12 april 2023

Strömsbro har tagit kliv säsong för säsong och från och med nästa säsong skiljer bara en serie till stadens jätte Brynäs IF. Då passar lillebror på att retas med storebror på sociala medier. – Jag vill påpeka att det inte är jag som sköter det där kontot men det var lite roligt skrivet, säger Strömsbros sportchef Johan Wennberg.