Blev av med bokstaven A – dagen innan premiären * Fahlström om regelblundern: ”Kanske lite klantigt, men ingen stor sak för mig”

Han utsågs till assisterande kapten, men fick inte njuta länge av ett A på bröstet.

Nyköping hade missat att målvakter inte får vara kaptener i ishockey.

– Det kanske var lite klantigt att inte kolla upp vad som just gäller, men internt inom laget så är jag fortfarande kvar som kapten, säger Daniel Fahlström.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Daniel Fahlström, 27, har gjort elva säsonger och över 200 starter i ligan och går nu in på sin fjärde säsong i Nyköpings SK.

Det var därför kanske inte helt förvånande att den rutinerade ”Fahla”, som också spelat i Huddinge, utsågs till en av lagets fyra kaptener inför säsongen.

Det fanns – och finns – dock ett litet problem här.

Målvakter får nämligen inte vara kaptener i seniorhockey.

I förbundets spelregler för ishockey (6:1) står det klart och tydligt: 

En spelande tränare, spelande ledare och ingen målvakt får vara lagkapten eller assisterande lagkapten.

Det upptäckte Nyköping dagen innan förra helgens premiär mot Vallentuna (förlust med 1–2 efter straffar).

– Hm. Anton (Grentzelius, lagledaren) messade mig dagen innan premiären och sa att det inte verkar som att jag får bära A:et under matcherna i ligaspelet. Så vi tejpade över det under matchen mot Vallentuna, så det upptäcktes innan premiären i alla fall, säger Daniel Fahlström till hockeyettan.se.

Han kan bara skratta åt blundern. 

– Jag hann i alla fall ha A:et några träningsmatcher, haha. Det kanske var lite klantigt att inte kolla upp vad som just gäller i Sverige och Hockeyettan, men i visa ligor verkar det vara okej och i andra inte. 

Han berättar vidare: 

– Det är ingen stor sak för mig. Internt inom laget så är jag fortfarande kvar som kapten, det är bara att jag inte får ha kvar bokstaven på tröjan.

* Du som är målvakt – känner du till några målvakter som varit kaptener i sina lag?

– Jag vet att både Oscar Alsenfelt (Malmö) och Jonas Gustavsson (Linköping) var kaptener för sina lag tidigare,  men om de bar bokstav på tröjan kommer jag faktiskt inte ihåg. Antagligen hade de inte det. Men som sagt – inom laget står jag fortfarande som en av kaptenerna. Jag får nöja mig med det, säger han och skrattar.

Christian Axelsson är lagkapten i Nyköping med Albin Ivarsson Hamberg och Viktor Lindell som assisterande.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Nyköping

HOCKEYETTAN ÖSTRA 5 OKTOBER: 

Strömsbro-Nyköping 1–3

Vallentuna-Huddinge 2–1

Wings-Hanviken 6–3

Väsby-Segeltorp 5–2

Östra seriens spelschema – klicka här!

SUPERENKÄT: Fem frågor till alla 40 tränare i ligan – här är deras svar * Poängkungar * Genombrott * De går till Allettan * Målsättningen