Magnusson redo att dubbeljobba igen

Han körde vartannat byte i Boden.

Och han är redo att göra det igen mot Vännäs ikväll.

– Vi får se vilka som är tillbaka då, säger Markus Magnusson.

 

KIF gick runt på fyra backar mot Boden i torsdags efter att truppen drabbats av sjukdom. Markus Magnusson var en av de som fick slita hårt.

Men om man frågar honom efteråt så var det inte så farligt. Dagen efter är känslan inte så värst annorlunda.

– Det känns ganska lugnt ändå.

Shit, du är vältränad?

– Haha, ja förhoppningsvis är jag det.

 

KIF vände 0-2 till ledning 4-2 inför den tredje perioden. Men när krutröken lagt sig fick man bara med sig en poäng från Björknäshallen (5-4 till Boden i sudden).

– Ett jäkla antiklimax. Det är vi själva som skjuter oss i foten när vi tar onödiga utvisningar som blir ödesdigra. Det kostar oss matchen.

Var det en orkesfråga i tredje perioden?

>

– Nej, det tycker jag inte. Det handlade mer om att vi mötte ett riktigt bra lag.  När Boden ligger under så kommer de att gå ut hårt och det var mer därför som det såg ut som det gjorde i den tredje perioden.

 

Markus Magnusson har aldrig förr varit med om att gå runt på bara fyra backar. När läget är så, gäller det att spela smart. Och det gjorde KIF-backarna, enligt honom.

– Det blev inga större problem för oss. Vi värderade när vi skulle hoppa med i anfallet och inte. Vi tog hellre ett för kort byte än att riskera att man blir fast ännu längre på isen. Jag tycker vi löste det bra.

 

Enligt honom är det en skillnad på årets KIF jämfört med förra. Ingen spelare faller ur ramen och han gillar drivet han ser i gruppen.

– Jag tycker att det är något som vi saknade lite förra året. I en sådan här match i fjol hade vi inte ens varit nära, sett till förutsättningarna. Det känns som att alla förstår allvaret i och kravbilden mellan oss är hårdare. Vi är nog så bra för att kunna matcha ett lag som Boden den här säsongen.

 

KIF var träningslediga under fredagen.  Under lördagen kör man en lätt matchvärmning innan matchen mot Vännäs hemma i Lombia Arena väntar.

Observera tiden: 18.00!

Markus Magnusson blickar framåt:

– Vi måste försöka göra samma insats som mot Boden. Vi kommer att vara det spelförande laget den här gången och matchbilden kommer att se annorlunda ut. Det gäller att vi för utdelning på våra chanser så att det inte växer någon frustration i gruppen. Det är viktigt för oss att ha ödmjukheten och inte gå in i matchen på ett ben och tro att det ska lösa sig automatiskt.

Är du redo för att köra vartannat byte igen?

– Ja, det är jag. Men vi får se vilka som är tillbaka i spel igen.

 

OBS. Referatet från matchen mot Vännäs kommer att komma ut senare än vanligt under lördagen eftersom skribenten jobbat på annat håll.

 

Mattias Heikki