”Det var inget snack om saken”

Vännäs kunde inte stoppa KIF i deras jakt på Allettan.

Hemmalaget vann med klara 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)

– Riktigt viktiga poäng inför slutspurten. Vi måste vinna och det gör vi, säger Jesper Landström.

 

KIF inledde starkt och gick upp till en 2-0 ledning redan efter drygt sju minuter. Hampus Hagström gav KIF ledningen och Markus Magnusson dubblade ledningen.

Vännäs stack upp när de fick lägen i PP. Och det var vid ett sådant tillfälle som man kröp närmare. Felix Hälldahl reducerade till 2-1 i mitten av första perioden.

 

I den andra ökade Rasmus Similä på till 3-1 tidigt. Och efter det tittade KIF aldrig bakåt.

Även i den sista perioden gjorde man ett tidigt mål när Jesper Landström ökade på till 4-2 i PP. Jacob Hansson dundrade in 5-2, också det i PP innan nyförvärvet Kyle Moore kunde utnyttja sitt friläge på bästa sätt när han lurade målvakten och gjorde 6-2 mellan benen.

 

Tre viktiga poäng dansar in på KIF-kontot inför avgörande av serien. Det här var en ”måstematch” för KIF. Och man levererade.

– Vi är bra i det stora hela. Vi dalar stundtals men vi är det bättre laget, inget snack om saken, säger Hampus Hagström. Även Jesper Strandelin var självkritisk trots den stora segern. – Starkt o vinna trots att vi inte gör våran bästa match, säger han. Speedkulan Felix Fjällkeborn menade att segern var stabil. – Vi är effektiva och gör mål på våra chanser, sa han.

 

I och med detta går KIF upp på en andraplats i tabellen bakom redan Allettan-klara Kalix. Men de jagande lagen har alla en match mindre spelad.

Vi har sagt det förut och säger det igen. Avslutningen kommer att bli en rysare.

Publiksiffran i Lombia Arena var fina 612.

 

Mattias Heikki