Inför Forshaga IF – SIK

Omgång 18 och sista matchen i grundserien och den spelas i Värmland mot Forshaga IF. Forshaga är sedan tidigare alletteklara och resultaten från omgång 17 gör att det vore högst osannolikt att Skövde missar sin plats i allettan ens vid förlust då målskillnaden till jagande Nyköping är tio i vår favör. Men ser vi till att ta som minst en poäng i onsdagens match kan ingen ta vår plats ifrån oss och visst skulle det kännas bra!

Du vet vad som komma skall?

-Haha, ja det vet jag nog men du får allt säga det ändå, skrattar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren.

Grattis!

-Ja tack så mycket!

Och så får du får berätta om matchen lite?

-Det ar väl en match där vi inte riktigt kom upp i det tempot vi ville men ändå kontrollerat tycker jag. Det blir tight, skönt att vi lyckas vinna men jag tycker ändå att vi inte har den där riktiga farten som vi vill åt och det avspeglar sig på passningsspelet också. Men annars så tycker jag att vi håller ihop det bra, jag tycker att vi långa stunder har ett bra försvarsspel och i tredje perioden när vi har tagit ledningen så tycker jag att det känns jättetryggt. Det är väl någon chans de får när vi har någon kommunikationsmiss i egen zon, annars så tycker jag det känns jättebra så en härlig trepoängare.

Matchfakta: https://skovdeik.se/gamefacts.php?game=2&round=17&series=2&season=44

Deras mål var ju lite spektakulärt eller omdiskuterat, spelar ingen roll nu men hur var det med det, var det mål?

-Ja jag hade ju inga som helst tvivel på att det var mål när vi stod där på matchen, men i efterhand och vi kan dra ned det lite i tempo så tycker jag nog inte att den är inne. Hugo har ju också pucken i den behållaren som är för vattenflaskan ovanför målet så vi tycker nog inte att det är mål.

Det skulle varit ett mål till att gå på här i onsdagens match?

-Jag tänker att vi inte jagar målskillnaden imorgon utan att vi åker upp och tar poäng, tre!

En notering från de flesta matcherna, tror jag. Hugo (Fagerblom) har en liten egenhet där, han nickar gärna pucken?

-Ja det kanske han gör men då så måste de skjuta riktigt högt, haha.

Jo det får de göra, haha, men jag upplever det faktiskt som att det är i varenda match så nickar han pucken en eller två gånger?

-Ja det har jag faktiskt inte reflekterat över men det kanske han gör

Har inte du sett det ”Krusse” (Jimmy Krusell)?

-Jo jag har sett det någon gång, det är väl om det kommer en lite ballong typ som han kan nicka undan den, bekräftar Jimmy.

Du får kolla på det då Fredrik!

-Ja jag ska kolla på det.

Drog vi på oss några skador?

-Nej, inga skador.

Några förändringar gällande frånvaron?

-Ja vi har några frågetecken som är hemma lite halvkrassliga så får vi se vart det tar vägen men jag hoppas att vi mönstrar ungefär samma lag i vilket fall.

Ni har ju som målsättning att ta er till playoff via allettan samtidigt som du flera gånger har påpekat att ni inte tittar i tabellen utan fokus är kommande match. Som det ser ut nu inför sista omgången är det i det närmaste osannolikt att ni missar allettan. Hur går tankarna i detta läget?

-Ja för det första är det ju klart att jag tittar ju i tabellen, det har jag haft järnkoll på hela tiden. Det jag menar med det är väl snarare att vi hela tiden försöker påverka det som är närmast och näst itu och försöka att inte titta på vad som kan hända om det eller det sker. Sedan är det klart att jag har järnkoll på hur tabelläget ser ut och det har jag jämt. Men vi vill ju fokusera på rätt saker och det som vi kan påverka och det som är positivt är hur vi kan påverka tabellen. Nu har vi skapat oss ett jättebra läge och vi ska åka upp och vinna mot Forshaga så är det klart sedan.

Två träningar sedan sist hur har det sett ut?

-Måndag var lite lugnare, lite valfritt. Vi hade en tuff batalj i fredags, träning lördagen och match söndag. Sedan samlade vi laget för lite gemensam fys och sedan anpassades det lite så is eller om man ville köra lite rehab vid sidan om. Idag (tisdag) var det en fullträning som vanligt med fokus på delar i vårat spel så klart.

Och på slutet hade ni det där fem mot fem spelet som ”Krusse” får summera och det fick avgöras på straffar?

-Ja vi har ju en liten veckotävling men i och med att det är match redan onsdag och vi hade inte fullträning i måndags var det avgörande idag och blev det lika så skulle det avgöras ville spelarna. Det är straffar om det är lika och samma poängsystem som om man vinner eller det blir lika och idag fick det bli straffar, berättar Jimmy.

Hur vill du egentligen ha det, vad är ett gott omen på träningarna, axlarna ner och avslappnade spelare eller tjurigt eller…?

-Jag vill att det ska vara en positiv stämning, det ska vara koncentration. Sedan får det gärna bli lite halvgrinigt när vi spelar sen och det skiftar ofta på träningarna det där. Men förhoppningsvis kliver man på med ett glatt humör och sedan ha bra koncentration för den är viktig. Sedan brukar det vara några som kliver av isen gladare än andra och det är okej.

Hur det än går nu så blir det minst en och en halv vecka till nästa match, tar ni några dagar ledigt eller hur gör ni?

-Vi åker upp till Forshaga och gör en så jädra bra match vi bara kan och sedan ses vi på torsdag och sedan tar vi lite ledigt och laddar batterierna och sedan kör vi igen.

Det blir långhelg?

-Japp!

Forshaga på bortaplan i sista omgången och kommer jag ihåg rätt förlorade vi emot dem hemma i en rätt jämn match. Vad blir nycklarna för att ta revansch?

-Det är att vi ska fortsätta att spela ett så bra försvarsspel som vi gör och att vi kommer tillbaka till farten i passningsspelet som genererar bra fart i åkningarna också. Så farten i våra beslut och bra passningsspel och så fortsätta att ha ett bra och tryggt försvarsspel.

Du har ju redan svarat på den här frågan men jag ställer den ändå. Ni åker med andra ord inte dit och försöker säkra en poäng?

-Nej absolut inte!

Har du varit med om någon hockeymatch där man går på resultatet så?

-Ju längre en match går så är det ju klart att man tänker på vad man behöver men vi åker ju inte upp för att spela 0–0 för det kommer att bli svårt utan vi åker upp för att göra en bra match och vi ska spela på samma sätt vi har gjort för att vinna så tar vi det därifrån. Vi har absolut ingen annan ingång!

Vem ställer du?

-Lite oklart, det får vi se på onsdag.

Lycka till

-Tack så mycket!

Det är nog nästan alltid någon Skövdesupporter på plats vart än Skövde IK spelar match men för de flesta är det naturligtvis webbsändningar som gäller när det är bortamatch. Länk till onsdagens match har du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-forshaga-if-skovde-ik-e4k1wb

Häng med på supporteranalyserna av matchen, analyser som ibland är både bra och djupa. Matchtråden på Rebellernas supporterforum hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=973

Glöm inte heller bort att nästa gång Skövde IK:s A-lag spelar match på Billingehov kommer det sannolikt krävas att du har ett vaccinationspass. Lika bra att vara ute i god tid!

ÄNDA IN I KAKLET!