Seger i premiären!

HC Dalen lyckades på ett nästintill osannolikt knipa den sista platsen i Allettan i grundseriens sista omgång. I premiären stod Mariestad BoIS för motståndet. Och Dalen hade revansch att söka mot just BoIS efter sortin ur Allettan senast.

Det var fartfyllt redan från start i Allettanpremiären mellan Dalen och Mariestad. Bortalaget drog på sig en hel del utvisningar i den fösta perioden och detta utnyttjade hemmalaget då Jesper Thörnberg gav Dalen ledningen efterknappt halva spelade perioden. En period som Dalen till stora delar dominerade i. Mariestad hade sina chanser

men Oscar Malm gjorde en solid insats i målet.

I den andra perioden var det ombytta roller. Dalen drog på sig alldeles för många utvisningar och Mariestad som är ett erkänt bra lag i powerplay tog till vara på chansen och kvitterade matchen. Gästerna hade flera chanser att ta ledningen men dalens försvarsspel var riktigt bra och lyckades hålla undan. Inte kunde man på förhand tro att Dalen skulle ta ledningen i numerärt underläge då Jesper Thörnberg kom fri med fyra minuter kvar av perioden och satte den snyggt. Jaeden Martin som fick större delen av säsongen förstörd pga en bruten fot, vispade in pucken lite på chans och plötsligt stod det 3-1 på tavlan.

Gästerna reducerade sen i den tredje perioden till 3-2 men närmre än så kom inte Mariestad och Dalen fick en smakstart i Allettan. Inte tog laget bara tre poäng utan man fick även en del svar på frågor som varit lite av ett frågetecken; backspelet håller hög klass om dom spelade som igår, Oscar Malm har svajat en del men visade igår trygghet i kassen. Men framförallt försvarsspelet var ett stort utropstecken, vilket måste kännas tryggt att ha med sig in i kommande matcher.