Helgen som varit, status på skador och Rasmus Dahlberg Karlsson är tillbaka i ny roll i klubben.

Sammanfattning av de två senaste bortamatcherna mot Väsby och Nyköping:

Väsby – Huddinge (3-2) Laget kommer ut på tårna och kontrollerar inledningsvis matchen. Väsby blir tillbakapressade men lyckas efter slarv av Huddinge ta ledning 1-0. Med det målet tar Väsby sig in i matchen och andra delen av perioden lutar mer åt hemmalagets favör. I andra perioden tar Väsby åter taktpinnen och gör 2-0. Huddinge lyckas skapa en reduceringschans och gör 2-1 vilket gör att laget igen kommer upp bättre i banan och spelar med större självförtroende. Väsby kunde dock dryga ut ledningen till 3-1 i PP men innan perioden förvaltar Huddinge en kontring exemplariskt och 3-2 är resultat inför sista perioden. I sista perioden tar Huddinge över igen och gör en ganska kraftig anstormning. Väsby försvara sig väl och resultatet 3-2 står sig. Huddinge gör stundtals en fin match där man visar fina kvalitéer. När man spelar sitt spel lyckas man pressa Väsby rejält. Tränarna hade efter matchen blandade känslor kring insatsen.

Christopher ger sin syn, ”När det är bra är det riktigt bra men vi får svackor under matchen som blir allt för djupa och vi behöver hitta sätt att ta oss tillbaka snabbare”

. ”Sen är det försäsong och det finns mycket strukturellt i spelet som vi jobbat på som börjar sitta men vi förväntar oss alltid vinna, därav är det alltid surt när man inte når hela vägen fram”.

På söndagen var det match borta mot Nyköping. Matchen slutade i Huddinges favör och slutsiffrorna skrevs till 0-4 där Albin fick hålla årets första nolla.

Första perioden var en avvaktande sådan där Huddinge fick mer tid och utrymme än i senaste matcherna. Tid och utrymme är ibland en fiende om man inte förvaltar det vilket det stundtals var för Huddinge denna match. Med mer tid togs beslut med puck som inte gick i linje med vad som förväntas av gruppen och man fick inte riktigt spelet att klicka som önskat under första 20 min. I andra perioden spelar Huddinge bättre och man har sekvenser som är mycket bra. Ett par fina aktioner och 0-3 är ett faktum efter 2 perioder. Sista perioden kontrollerar Huddinge och man spelar av matchen. Man vinner sista perioden med 0-1 och slutresultat skrivs till 0-4. Överlag en fullt godkänd helg och alltid skönt att hitta sätt att vinna på, speciellt nu när seriestart börjar närma sig.