Nyköpings förvandling efter mardrömsstarten: ”Har verkligen kommit ihop som grupp * Allettan för första gången sedan 13/14

De inledde serien oerhört taskigt med bland annat tre raka smällar hemma i Rosvalla.

Sen förvandlades Nyköping  till en segermaskin.

Allettan nästa!

– Vi har verkligen kommit ihop som grupp på vägen och har litat på processen hela tiden, säger målvaken Daniel Fahlström.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Nyköpings SK spelar i Allettan efter jul.

Det är första gången sedan klubben ombildades som de når dit och senast Nyköping hade ett lag där var säsongen 2013-2014.

– Vi har ju inte haft ett lag i Allettan sedan konkursen. Jättekul för grabbarna för allt deras slit och Magnus Eriksson (sportchefen), som har kämpat för att bygga ett stabilt lag. Nu är vi där, säger ordföranden Magnus Idebro till Södermanlands Nyheter. 

Men med tanke på hur de inledde östra serien i höstas var de nog inte många som kunde tro att de skulle lyckas den här gången heller.

NSK var fastnaglat i botten efter tre tunga smällar hemma (Vallentuna, Segeltorp och Hanviken) och sladdade i tabellen några veckor in i oktober.

Men sen hände nåt.

Vad?

Daniel Fahlström, 27, målvakten som leder målvaktsligan i hela Hockeyettan, minns hur snacket gick då – och försöker förklara.

– Nej, det var nog inte så många som trodde att vi skulle klara detta efter de första omgångarna. Men vi har verkligen kommit ihop som grupp på vägen och har litat på processen hela tiden. Vi vet vad som har gjort oss framgångsrika och alla i laget accepterar sina roller och chippar in, säger han till hockeyettan.se.

Efter förlusten mot Hanviken (0–4, 19 oktober) vann NSK sex raka, klättrade som en raktet i tabellen och säkrade alltså topp 5-platsen hemma mot Enköping på onsdagen.

– Nu är vi där, säger säger backklippan Lucas Byhlin till Södermanlands Nyheter. Det hade varit tufft att åka till Gotland på fredag med krav på oss att ta poäng.

Daniel Fahlström pekar på ytterligare en anledning till vändningen.

Nye tränaren Filip Algeman, bara 29 år och inplockad från divison två-klubben Viggbyholm till den här säsongen.

– Filip ska verkligen ha en stor eloge för hur han fått ihop gruppen.

För Fahlström, som spelat vårserien med NSK fyra säsonger i rad, blir Allettan inte en ny bekantskap.

– Jag har spelat Allettan norra två gånger tidigare med Huddinge. Senaste gången vann vi hela serien för att sedan vinna mot Troja i finalen. På den tiden flög vi mycket till matcherna vill jag minnas. Vi får väl se hur det blir i år, skrattar han.

Ja, för det är fortfarande inte klart i vilken Allettann-serie Nyköping landar i – det  beror på hur dramat i västra serien slutar.

Tar Mariestad plats fem blir det norra, om Surahammar svingar sig förbi BoIS landar Nyköping i södra.

Daniel Fahlström:

– Det ska bli häftigt oavsett vilken serie vi landar i. Vi går absolut för en slutspelsplats. 

Spelschemat till Allettan kommer nästa vecka. 

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Nyköping

HOCKEYETTAN ÖSTRA 9 DECEMBER

Enköping-Huddinge 1–3

Visby Roma-Nyköping 0–1

Hanviken-Segeltorp 7–1

Vallentuna-Strömsbro 2–3

Wings-Väsby 5–3

* Klara för Allettan: Väsby, Visby, Nyköping, Strömsbro, Hanviken. 

Östra seriens tabell – klicka här!

Lennhammer slutar – blir tränare: ”Inspirerande” * Tar över Segeltorp med Krüger efter avhoppet