Charlie Hellström förlänger med Surahammars IF

 

En väldigt viktig pusselbit föll på plats när Surahammar under onsdagen gjorde klart med den målfarlige centern Charlie Hellström.

Den tekniske Charlie Hellström som värvades från Arboga inför säsongen 2018/19 var lagets främste poängplockare med sina 38 poäng (varav 10 i kvalet) och en starkt bidragande orsak till att Surahammar vann sin kvalserie och säkrade nytt kontrakt i Hockeyettan. Det var en nöjd och avslappnad spelare som vi träffade nere i Surahallen på onsdagseftermiddagen.

– Det känns verkligen jättebra. Även om jag hade lite förfrågningar från några andra klubbar så var det aldrig något alternativ. Sura kändes helt rätt för mig och det skall bli väldigt kul att få köra en säsong till i klubben.

Vad var det som fick dig att stanna kvar?
– Vi är ett härligt gäng som från jul och framåt verkligen hittade varandra. Det har hur konstigt det än l

åter med tanke på kval och uteblivna framgångar varit en skitkul säsong.  Vi är ett gäng duktiga hockeyspelare som har kvaliteter men som hade lite stolpe ut, framför allt under hösten. Jag känner att vi under Connys ledning och med stora delar av truppen kvar har goda chanser att ta nästa kliv.

Nu klarade ni nytt kontrakt i kvalets sista omgång. Om ni som du säger har kvaliteter, vad var det som gjorde att det inte gick bättre?

– Vi var för ojämna. Vi är ett ungt gäng som kanske behövde ett år på oss för att växa i kostymen. Våra toppar är riktigt höga och där är vi som grupp ett av de bättre lag jag spelat med. Tyvärr var våra dalar under framför allt hösten för djupa och det straffade oss.

Vad säger du om din egen säsong? 38 poäng totalt?

– Det är min klart bästa säsong sen jag blev senior så jag är väldigt nöjd. Jag hade bra lagkamrater som gav mig fina lägen men sen fick jag också en fri roll med mycket speltid, och jag kände att jag fick ett stort förtroende från Conny och Daniel från jul och framåt. Jag hade kul därute och kände förtroende och då kom också utdelningen.

Surahammars tränare Conny Grundström var nöjd när Charlie Hellströms signatur satt på kontraktet.

– Jag är otroligt nöjd och glad över att ”Challe” väljer att vara med på vår resa och ta nästa steg tillsammans med oss i Sura hockey. Charlie var inte bara vår poängstarkaste spelare förra året utan också en viktig ledare i laget. Charlie är en spelare som bryter mönster och har förmågan att ta sig på insida framför gästernas mål och alltid skapa oreda och målchanser. Charlie kommer bli viktig för oss i vinter, avslutar Conny Grundström.

Vi välkomnar Charlie tillbaka till Surahallen i höst för ytterligare en säsong i suratröjan.

Mattias Forsberg