Eric Viklund klar för ytterligare en säsong i Suratröjan

I helgen blev det klart att den 22-åriga centern Eric Viklund stannar kvar i Surahammars IF även säsongen 2019/20

Eric Viklund kom till föreningen inför förra säsongen. Detta efter en säsong i division 2 med moderklubben AIK Härnösand. Eric som är en aggresiv och kraftfull center överraskade många och blev ju längre säsongen gick allt viktigare för laget.

En farfylld skridskoåkning och tyngd i närkampsspelet gjorde Eric till ett orosmoln för motståndarna. Eric spelade hela grundserien + kvalet och skrapade ihop tolv poäng (8 mål, 4 assist)

Det var tydligt att Eric trivdes i omgivningen och att han växte in i såväl spelstil som tempo allt eftersom tiden gick och Eric upplevdes som starkast när det gällde som mest. Tränaren Conny Grundström är glad över att ytterligare en duktig spelare säkrats inför kommande säsong.

– Eric är en spelare som passar väldigt bra in i det sätt vi vill spela ishockey. Eric är en bra skridskoåkare och väldigt arbetsvillig. Det var många som växte under andra halvan av säsongen som gick och Eric var verkligen en av dem.

– Det är väldigt skoj att Eric stannar i klubben och kan fortsätta bygga på det som vi startade förra säsongen avslutar Conny Grundström.

Vi gläds åt att Eric blir kvar i föreningen. En trevlig, ödmjuk och målmedveten kille som kommer utvecklas vidare och bidra till att hela gruppen blir starkare i vinter. Grattis till ditt nya kontrakt Eric och välkommen tillbaka till oss i Surahammar efter sommaren. Stort lycka till!

Mattias Forsberg