Talangfulle backen Oscar Onsmar klar för Surahammars IF

Idag blev det klart att den 20-årige backen Oscar Onsmar, som förra säsongen spelade med IFK Arboga nu värvats till Surahammars IF

Oscar Onsmar som fostrats i Malmö Redhawks kom från Malmös J20-lag till Arboga förra året. I Arboga spelade Oscar sin första seniorsäsong och matchades regelbundet. Oscar visade gång på gång att han har fina kvaliteter och att han klarar av tempot i Hockeyettan.

Tränaren i Surahammar, Conny Grundström är nöjd nu när Oscar är klar för klubben.

– Oscar har sina styrkor i det defensiva spelet. Han är en vältränad kille med bra mentalitet och jag är väldigt nöjd med att Oscar valde oss. Det ska bli kul att följa Oscars utveckling nu när han har en hockeyettansäsong i bagaget.

Vad tänker då huvudpersonen själv om sin nya klubb och de utmaningar som väntar?

– Det ska bli väldigt kul. Jag är peppad och det är skönt att det är klart med nytt kontrakt. Jag är laddad och ser fram emot utmaningen i Surahammar. Det känns

Vad fick dig att välja just Surahammar?

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av hela föreningen sen dag ett. Alla jag har träffat, från tränaren Conny till Nicklas Larsson och några av de andra spelarna så har det känts väldigt bra. Det verkar vara ett bra gäng som vet var de vill och när de dessutom varit väldigt tydliga med att de gärna vill ha mig i laget så blev valet inte så svårt i slutändan.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en defensivt spelskicklig back som ger allt för laget. Jag gillar att göra “skitjobbet” men jag är samtidigt mån om att ha en tanke och adress bakom varje passning. Jag gillar att sätta igång spelet med fart.


Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

– Det kommer nog bli en kul säsong och jag hoppas kunna ta nästa steg som senior. Jag tror också att hela laget kommer växa och med rätt inställning så tror jag det kan bli riktigt kul i vinter.

Mattias Forsberg