Philip Panérus kvar i Surahammars IF

Den 20-årige snabbskrinnande forwarden Philip Panérus blev på lördagen lika oväntat som glädjande klar för ännu en säsong i Surahammars IF. Panérus som fick fjolåret förstört av en huvudskada vill ge föreningen och sporten han älskar en ny chans.

Philip Panérus kom till Surahammar på lån från Västerås IK säsongen 2017/18 och stannade kvar i klubben även förra säsongen. Tyvärr blev det bara åtta matcher och ett mål i suratröjan i höstas innan Philip fick kliva av efter en tackling mot huvudet.

Hjärnskakningen gav Philip problem som gjorde att han för att inte riskera något valde att avbryta säsongen tidigt. Nu har Philip vilat och återhämtat sig och känner nu när huvudet känns bra att han är redo för ännu en säsong.

– Det var väldigt surt att förra säsongen blev som den blev efter min huvudskada. Nu när jag mår mycket bättre och dessutom känner att Sura med det sköna gäng som fanns redan ifjol nu kryddats med ännu fler riktigt bra spelare så vill jag verkligen ge hockeyn och Sura en chans till.

Varför just Sura då?

– Det är en förening jag trivs i. Det är en skön atmosfär och man kommer väldigt lätt in i gruppen. Jag tycker att Conny (Grundström) fick ihop gänget på ett bra sätt efter jul och vi spelade också en rolig ishockey. Jag tror att vi kan få till något riktigt bra och där vill jag gärna vara med och bidra.

Vi i Surahammars IF är väldigt glada över att Philip nu dels mår bättre och inte känner av sin tidigare huvudskada men också att han nu när skridskorna skall på igen väljer att bli en del av just vårt lagbygge.

Varmt välkommen tillbaka Philip och lycka till i hockeyettan och Surahammars IF säsongen 2019/20.

Mattias Forsberg