Conny Strömberg klar för Surahammar.

På torsdagskvällen blev det klart att den välmeriterade forwarden och poängmaskinen Conny Strömberg kommande säsong återfinns i Surahammar och Hockeyettan Västra.

Efter en längre tids diskussioner mellan föreningen och Conny Strömberg föll de sista pusselbitarna på plats under torsdagskvällen. Den 43-årige Örnsköldsvikssonen kommer till den västmanländska klubben med en lång meritlista i bagaget. Han har i närmare 25 års tid spelat ishockey på en hög nationell och internationell nivå, och varit en flitig och pålitlig poängplockare i såväl Sverige som Danmark, England, Tyskland och Tjeckien.

I Sverige har Conny Strömberg bland annat representerat Örebro HK, Västerås IK och AIK i Hockeyallsvenskan och SHL. Nu väntar alltså ett nytt hockeyäventyr när Conny Strömberg drar på sig den klassiska hockeyklubbens tröja i vinter.

– Det känns kul att få ge ishockeyn ett år till och då i Surahammars tröja. Jag spelade mot laget förra året när jag var i Arboga och jag tycker väl att laget är bättre än vad tabellen visat på senare år. Jag hoppas det blir bra och att jag kan komma in bra i laget och bidra så att vi åtminstone hamnar någonstans i mitten av tabellen. När jag dessutom har min dotter i Arboga så passar det perfekt att göra en säsong i Surahammar säger en förväntansfull Conny Strömberg.

Det är många i och kring föreningen som gläds åt värvningen och det finns också en del förväntningar på lagets nya forward.

– Vi hoppas att Conny Strömberg med sin erfarenhet, sitt hockeykunnande och sin näsa för mål skall kunna ge vårt unga, lovande lag den rutin, spets och de poäng som behövs för att etablera laget i mitten av Hockeyettan säsongen 2019/20. Conny Strömberg är en duktig kille som sällan gör en dålig insats. Bara det faktum att han så sent som ifjol producerade över 60 poäng säger en hel del om hans kvaliteter, säger Mattias Karlsson, sportchef i Surahammars IF.

Även Conny Grundström, tränare i Surahammars IF ser mycket positivt på värvningen av Conny Strömberg.

– Jag spelade med Conny Strömberg i Arboga säsongen 98/99 och har sen dess följt hans karriär lite på avstånd. Conny är inte bara en otroligt duktig hockeyspelare utan också en fantastisk profil. En kille med otroligt hög lägstanivå och en spelare som alltid ger allt i varje match. Med Conny Strömberg i laget så får vi en helt ny dimension i vårt powerplayspel och vi tror att han kan bli väldigt nyttig för vårt unga lag.

Men det är inte bara på isen som Surahammars IF hoppas att Conny-effekten skall ge ringar på vattnet.

– Conny Strömberg är välkänd i hela hockeysverige och en profil som väcker känslor och ett engagemang var han än kommer. Vi hoppas och tror att Connys tid i Surahammars IF ger såväl framgångar på isen som ett ökat intresse för föreningen i stort, både bland våra supportar, media och bland sponsorer. Det skall bli kul att följa Conny i suratröjan och han är hjärtligt välkommen till oss i Surahammar i vinter, säger Gustaf Carlmark, ordförande i Surahammars IF.

Men föreningens ekonomi har varit ansträngd i flera år. Har ni verkligen råd med Conny Strömberg i laget?

– Ja den här värvningen ryms inom budget och påverkar inte föreningens ekonomi negativt. Vi har hittat en lösning som passar både oss och Conny bra, avslutar Gustaf Carlmark.

Mattias Forsberg

 

Fotot på Conny Strömberg är lånat från www.vik.se