Svidande förlust.

Surahammars IF åkte på ännu en svidande förlust i gårdagskvällens match mot Malung. För många individuella misstag bäddade för den här förlusten.

Många individuella misstag och sedan svårigheten att göra mål. Ändå gjorde man 4 mål borta mot Skövde i söndags. Men mot Malung så sköt man för det mesta mitt på målvakten eller utanför. I första perioden lyckades man bara få två skott på mål, men däremot så sköt man säkert 10 skott utanför målramen.

I tredje perioden fick man äntlligen hål på Malungs målvakt. Det var Oliver Nordmark som rakade in pucken efter 6:50. Med 2:17 kvar av sista perioden så plockade man ut Philip Olsson ur kassen. Men slarvade vid offensiva blå, så Malung kunde lägga in pucken i tom kasse. Man plockade ut Olsson igen med 1:14 kvar av tredje. Men slarv i offensiv zon igen gjorde att Malung återigen kunde lägg in pucken i tom kasse.

Nu är uppförsbacken monumental och det sätter sig mentalt på spelarna som blir mer och mer rädda för att göra misstag, samtidigt som man spelar med väldigt små marginaler i bland. Det finns skickliga avslutare i laget, men det verkar låsa sig för dem också. Det man måste göra är att gå tillbaka till sitt grundspel och starta om där. Ta bort allt negativt tänk, fokusera på det som är possitivt för att ta sig ur den negativa trenden som tog sin början i den omtalade Forshaga matchen. Det måste man lägga bakom sig och trycka på reset, börja om och bygga på enkelt spel. Det behöver inte vara snygga mål, man måste grisa lite också och vara hetare framför kassen. Just nu spelar man mycket runt runt i anfallszonen och det ser ut som man har ett spelövertag, men avslut på mål uteblir och då kommer det en spelvändning i offensiv zon.

Nu möter man Kumla borta på söndag. Då gäller det att göra en omstart. Det har väl sagts många gånger. Men man kan inte lägga sig ner och dö. Nu är det grishockey som gäller.

Surahammars IF-Malungs IF 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Skott: 26-22 (2-9, 13-6, 11-7)