Surahammar: Ett klart fall framåt.

Det blev en målrik historia när Surahammar gästade Smehallen. 6-5 slutade dock matchen i Lindenfavör. Men Sura klev i alla fall upp ur gropen och producerade mål framåt.

Linden tog ledningen efter 04:43 i numerärt underläge. Sura hade ett bra powerplay,men slarvade vid offensiva blå och Linus Ageborg kunde kontra in 1-0. Första perioden går klart till Linden som också vann skotten med 14-4. Hanning håller Sura kvar i matchen.

Sura får inleda andra perioden i numerärt underläge, som man klarar av. Sen får Sura ett nytt överläge efter 23:29, där man har några bra chanser. Men Sura fortsätter att åka på spelvändningar och det är åter Hanning som håller Sura kvar i matchen. 26:10 har Charlie Hellström en bra chans, men Eriksson i Linden kassen räddar. 27:46 kvitterar Jesper Hedman till 1-1, målet kommer som en blixt från klar himmel.

Jesper Hedman
Jesper Hedman kvitterade till 1-1.

Sura får ett nytt PP efter 31:00, där man först spelat 4 mot 4. Men i det överläget gör Linus Ageborg sitt andra mål i numerärt underläge efter 31:38. Återigen slarv vid offensiva blå. Men senare i samma PP bryter Conny Strömberg en slarvig passnng av en Lindenback och ensam med Eriksson är han hur kylig som helst, får ner målvakten och lyfter in kvitteringen i nättaket efter 32:30. Men efter 33:33 återtar Linden ledningen, när Sura räknar fel framför Hanning. Så efter två perioder står det 3-2 till Linden och skotten i andra 14-11.

43:44 får Sura ett nytt PP sedan Louis Vlahakis åkt på en rejäl trycka

re vid sargen,. Sura spelar bra igen i PP, men gör inget mål. Vad som också är bra är att Vlahakis återkommer i spel igen trots smällen han åkte på, Direkt efter det numerära överläget så ökar Linden på till 4-2 när klockan står på 16:06. Sen tar Sura vara på ett slarv i Lindens zon och Jacob Forslund reducerar till 4-3 efter fint förarbete av Charlie Hellström, 48:12.

Jacob Forslund
Jacob Forslund reducerar till 4-3

Så kommer också kvitteringen när Louis Vlahakis lägger en diagonalare till Conny Strömberg som vallar vidare till Macus Wahlgren som åker upp, rundar sin back och sätter pucken i krysset, Wahlgrens 12 mål för säsongen. För Strömberg var det hans 800:e assist i karriären!

Conny Strömberg
Conny Strömberg gjorde sitt 800:e assist i karriären.

Men Linden återtar ledningnen till 5-4 efter 52:19, det tar bara: 18 sekunder för Linden i det numerära överläget. Så efter 56:55 ökar Linden på till 6-4. Men Sura orkar med en forcering, när Linden åker på en utvisning, plockar Sura ut Hanning och i PP reducerar Joakim Landqvist till 6-5 efter 57:48.

Joakim Landqvist
Joakim Landqvist (framför mål) gjorde 6-5 reduceringen.

Sura chansar igen och plockar ut Hanning och forcerar hårt mot Lindens mål och man får till ett skott mot Lindenmålet i matchen sista sekund. Men det blir inga fler mål.

Det här var ett klart fall framåt om man jämför med matchen mot Malung. Nu får man slipa vidare på jobbet med omställningar och försöka eliminera allt slarv vid offensiva blå. Det är inte meningen att Hanning ska hålla Sura kvar i matcherna hela tiden. Det måste bli rejälare spel i egen zon av backarna. Hela tiden vara på rätt sida och spela blad mot blad eller blad mot puck. Nu klev Nicklas Larsson av i andra perioden med skadekänning. Så vi får se om han är med på söndag igen, när Sura möter Nyköping. Den matchen börjar 16:00.

Eskilstuna Linden HC-Surahammars IF 6-5 (1-0, 2-2, 3-3)
Skott: 45-26 (14-4. 14-11, 1711)