Inför Eskilstuna Linden borta.

Hemsidan fick en pratstund med coachen Janne Svanberg inför morgondagens match i Hockeyetten Västra vår.

Det har ju blivit lite manfall i laget nu?
Ja det kan man lungt säga, vi har just nu en lång skadelista. Nicklas Larsson är borta igen, Charlie Hellström kör hjärntrappan, Marcus Eidergård är skadad, Eric Alsdal, vilar med en överkroppsskada. Oscar Forsman-Larsson, vilar också i morgon. Men är tillbaka i början av veckan. Sen tidigare är ju också Elias Silver skadad, men där är det något positivt, han har gått på is så där han kommer tillbaka till slutet på serien och till kvalet. (Se separat nyhet) Sen har ju Conny Strömberg lämnat för Teg. Så ser det ut.

Det där var en diger skadelista, lika lång som ett Willyskvitto en storhelg. Hur ser Du på matchen i norgon då?
Ja vi har ju ingen press på oss i morgondagens match i alla fall. Dessutom så släpper vi fram några fler juniorer, så det får känna på krutröken. Det är ju viktigt att bygga för framtiden. Just nu så ligger fokus på försvarspelet, för mig och ”Knusse” (Kent Johansson). Vi måste ju gnugga på att bli säkrare där och minimera våra egna misstag,

Ja men det låter ju positivt för framtiden, Så ni får i alla fall ihop spelare till morgondagens match?
Ja det blir minst 3 femmor, sen så ska vi ju göra vårt bästa och har alla presterat till 100% och vi förlora, ja då är det så. Vi kan ju inte begära mer av killarna. Men som Du vet så lyfter ju en drake alltid i motvind, avslutar Janne.

Vi önskar laget lycka till i morgondagens match och som Ni vet så sänds ju den på stayalive, om Ni nu mot förmodan inte kan ta Er till Smehallen i Eskilstuna, kan Ni se se den live här.

Text: Staffan Hesselbäck