Ljusteräng sammanfattar innan Playoff

Grundserierna är avklarade och vi lyckades placera oss på en fin tredjeplats i AllEttan Norra. Klubbens bästa placering hittills i seriesammanhang, kul att vi kunde följa upp fjolårets framgång och etablera oss som ett topplag. Riktigt starkt gjort och mycket välförtjänt efter att vi hållit en jämn och hög standard rakt igenom med ett eget spel som gjort oss väldigt sevärda enligt min helt opartiska åsikt. Efter att ha varit lite ifrågasatta från diverse ”experter” inför AllEttan så klev vi ut och levererade på nästa nivå per omgående. Vi själva i och alla omkring laget visste/förstod att vi hade en ytterligare växel att tillgå men den skulle hittas och läggas i också. Förhandstipsen slog väl in ganska bra förutom ordningen och Lindlöven som överraskade. Stort grattis till Väsby som nu vunnit två raka serier och i och med den senaste vinsten kvalificerat sig för HockeyEttan-finalen mot Halmstad (grattis). Vår revansch kommer…

Växeln hittades och lades in. Innan jul eftersökte lite mer konsekvent spel och att få bort våra djupa dalar och det svarade alla upp till på ett bra sätt. Hemmaspelet som inte fungerade fullt ut under hösten blev bättre och vi behöll vårt starka bortaspel. Effektiviteten höjdes rejält och vi blev det målstarkaste laget med 78 mål. Vårt lite svaga spel i numerärt överläge förbättrades väsentligt till 33% och totalt sett hjälpte alla förbättringar oss till en direktplats in i Playoff 2 vilket var en målsättning som vi hade internt. Den som spar han har skrev jag senast och det gäller till viss mån ännu. Det finns några delar i spelet som vi nu under kommande vecka ska intensifiera och förbättra för att vår resa ska fortsätta in i april som vi alla önskar.

Truppen är ett levande dokument till deadline 15 februari men nu är den satt för alla. För vår del så har den förändrats lite. Axel Svensson och Petter Kjellin valde att avsluta säsongen i en juniorliga i San Diego och Henric Nordin valde att avsluta hos oss p.g.a. motivationsbrist. Vi ser framåt och önskar dem lycka till med deras fortsatta karriärer. Vi tog in forwarden Marcus Sirén från Ånge, målvakten Oliver Tornerefelt från Tyringe och backarna Christian Lindberg från Karlskrona och Matej Svetlik från Kalix. Jag tycker vi gjort starka förändringar och stärkte upp truppen rejält. Vi står väl rustade och har både bredd och spets vilket är ett måste för fortsättningen. Överlag tycker vi att truppen växer sig starkare för varje dag både på och utanför isen. Vi har fortsatt tränat bra med hög intensitet och en skicklighet och säkerhet i spelet som utvecklas hela tiden. Gymmet är välbesökt och vår vardag är inrutad och de goda vanor man eftersöker blir bättre och bättre hela tiden.

Ni på läktaren blev också fler under AllEttan och jag hoppas att ni kan öka på antalet ytterligare kommande månad vilket kommer att behövas. Ert stöd på läktaren hörs och hjälper oss framåt, den sjätte utespelaren är ovärderlig.

Spännande vecka väntar, nu ska vi träna på, njuta och se hur Playoff 1 utlöper samt se vilket lag vi ställs emot nästa tisdag på bortais. Då är vi redo!

Det mesta leker nu och alla hockeyspelare går in i den bästa tiden på året. Det närmar sig slutspel i alla ligor och säsongen tar slut för fler och fler lag för varje vecka som går. Kvalmatchernas nerv med do or die mentalitet är underbar. Det är få förunnat att spela länge, vi ska jobba hårt för att bli ett av lyckliga lagen som fettar in rören sent.

Vi ses i Glysis fredag 6 mars, då jävlar…

// Per med staben bakom