Play off 1 – Östersund valde Kiruna AIF

I torsdags gjordes valen av de sju högst rankade lagen i play off 1. I detta play off deltar 14 lag och de 7 översta lagen fick välja motståndare från de 7 lägst rankade. Inga större sensationer av val, utan det blev i stort sett som väntat. För Östersunds del som hade förmånen att välja som nr 2 föll valet för Kiruna AIF. En minst sagt intressant och spännande drabbning är att vänta. I samtliga 3 play off omgångar före den slutliga kvalserien till Allsvenskan, börjar det lägst rankade laget på hemmaplan tisdag och spelar sedan borta fredag och ev lördag om det krävs en 3:e och direkt avgörande match.

Med Östersunds val av motståndare blev det inget nytt lag för oss, utan ett känt motstånd. Vi har mötts två gånger tidigare denna säsong där Östersund vunnit båda. I vår första match som spelades nere i Östersund, var vi riktigt nära att ta poäng. Vi gör här en av våra bättre matcher och leder med 1-0 inför sista perioden. Förlorar dock med 3-1 varav sista målet görs när vi plockat målvakten i vår jakt på kvittering. Detta var en totalt sett mycket bra prestation som mycket väl kunde resulterat i poäng. I hemmamatchen kommer vi i ett tidigt underläge som vi inte bemästrar att vända. Förlusten var odiskutabel och vi kom aldrig upp i den nivå som krävs mot detta motstånd.

I fortsättningsserien har vi nu än mer satt vårt spel som till dags datum resulterat i 10 raka vinster. Senaste förlusten var 5:e januari mot Ö-vik borta. Denna svit av segrar vill, och kommer vi att göra allt för att förlänga. Östersund är hos den sk expertisen klara favoriter, men det är på planen det ska avgöras.

Vi ser nu alla framemot detta play off med stor entusiasm och tillförsikt. Det är riktigt stort och glädjande att kunna få till denna typ av matcher för alla hockeyentusiaster i Kiruna med omnejd och givetvis alla AIF:are ute i vårt avlånga land. Jag hoppas nu att alla sluter upp mangrant och även tar med sina nära o kära. För på Tisdag är matchen som är frukten av allt arbete som på olika sätt lagts ner under de 5 år som klubben verkat efter att legat i träda. Nu är vi på upploppet på ännu en fantastiskt säsong. Men vi är inte nöjda, vi vill vidare!

Utifrån våra ledord Gemenskap – Tradition – Stolthet gör vi det tillsammans.

Bästa hockeyhälsningar

Christer Dreberg
Head Coach Kiruna AIF