Tung premiärförlust borta mot Munkfors

Det blev ingen positiv start på kvalserien. Våra killar förlorade premiären mot division två-gänget IFK Munkfors som vann med 4-2.

Det var ett något spänt men ändå förväntansfullt gäng som tidigt på söndagsförmiddagen åkte mot Värmland för match mot en av suveränerna i Hockeytvåan, IFK Munkfors.

Det blev en tuff uppgift där hemmalaget tog ledningen med 1-0 redan efter en dryg minut genom Emil Sätterman. Spelet jämnades sen ut lite och vi hade en del bra chanser till kvittering, men också några uddlösa powerplay som inte resulterade. Istället utökade Munkfors till 2-0 efter knappt fjorton minuters spel. Återigen Emil Sätterman som målskytt.

I början på andra perioden visades Eric Viklund ut för en slashing och i slutet av det efterföljande boxplay-spelet orkade vi inte stå emot och Munkfors gjorde 3-0 genom Peter Wennerström. Resten av perioden rycktes sönder av många utvisningar, men några fler mål blev det inte i mittronden.

Åtta minuter in i tredje perioden visades just 3-0 skytten Peter Wennerström ut för en tripping och då, i det powerplay som följde lyckades Surahammar spräcka kvalnollan och reducera till 3-1. Målskytt för första gången i Suratröjan, Chris Ordoobadi.

Surahammar lyfte nu spelet och försökte med elva minuter kvar skapa ordentlig nerv i matchen. Men trots ett par numerära överlägen så ville det sig inte, och när Sura drog målvakten med drygt två minuter kvar så kunde Munkfors sätta spiken i kistan med 4-1. Våra krigare vek inte ner sig ändå, utan gjorde vad man kunde för att komma ikapp, men närmare än ytterligare en reduceringspuck i matchens absoluta slutskede genom Chris Ordoobadi kom man inte.

Hemmalaget Munkfors vann alltså premiären med 4-2 och vi får plocka med oss de bra sekvenserna från matchen, nöta poweplayspel på träningarna i veckan och sen låta Hallstahammar sota för premiärbesvikelsen.

Hett och viktigt derby på onsdag i Surahallen alltså. Surahammar-Hallstahammar klockan 19.00. Se til latt vara på plats och stötta killarna till kvalets första seger.

IFK Munkfors- Surahammars IF 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

Skott: 32-42
Utvisningar: Munkfors: 8×2 min, Surahammar: 4×2 min

Målskytt Surahammar: Chris Ordoobadi 2