Bois var ett självklart val för Philip Elgestål

I transferfönstrets sista minut så blev det klart att Philip Elgestål anslöt till Mariestad Bois. Det blev bara spel i fyra veckor innan säsongen blåstes av, men Bois sportchef Calle Johansson blev så pass imponerad av det han fick se att han valde att erbjuda den före detta Frölundajunioren ett nytt kontrakt och igår blev det klart att den otroligt vasse skridskoåkaren fortsätter i Boiströjan ytterligare en säsong.

Det blev en säsong till i Boiströjan för din del!

– Jajjemen! Det kändes rätt självklart för jag trivdes extremt bra i Bois och jag ser fram emot nästa säsong, det ska bli kul.

Varför var det ett självklart val?

– Alla spelare och ledare tog hand om mig och jag gillade verkligen hur Mariestad spelar hockey. Det är en rolig hockey som jag tycker jag passade bra in i. Sedan trivdes jag i staden med, en go och mysig stad och dessutom är det mycket roligare att spela matcher när man har bra stöd på läktarna, det var verkligen skillnad mot Hanhals.

När du kom till klubben så hade du sällskap av din kompis Adam Willig. Innebär detta att du kommer att tjata kvar honom i klubben också?

– Jag hoppas det, det hade varit jätteroligt, så hoppas han skriver på. Vi trivs att spela och vara tillsammans, så han blir inte av med mig. Jag brukar skoja om det,  jag är ju lite yngre än han är och har kanske lite mer energi, så han kanske tycker jag är lite jobbig så jag brukar skämta om det.

Du har en enorm skridskoåkning, är det den du kommer finslipa på i sommar?

– Nu i sommar så kommer jag köra mycket is, vi har redan börjat nu med is i Lödöse några stycken fyra dagar i veckan. Så mycket is blir det. Sedan blir det fyspass på det också, jag vill lägga på mig några kilo till och bli starkare, men jag tränar också på snabbheten, så det blir både explosivitet och styrka.

Tycker du att du lyckades visa upp det du hade i dina matcher i Boiströjan?

– Tyckte ändå jag gjorde det bra, det var tuffa matcher att spela och jag gjorde kanske inte mina bästa matcher, men jag är nöjd. Sedan hade jag hoppats på lite mer poäng, men förmodligen kommer det nästa säsong.

Sedan hade du kanske en lite mer defensiv roll i Boiströjan om man jämför med i Hanhals?

– Ja jag hade kanske en lite annan roll än i Hanhals, så det kan ha med det att göra, men jag tycker inte det ska avgöra så mycket heller. Men det är små detaljer, det gäller att få studsen med sig, jag hade lite lägen som jag jag kunde gjort mål på, men det är små marginaler.

Du kom ifrån vårettan till allettan. Märkte du att det var ett snäpp upp?

– Ja men det är klart man kände det var bättre matcher. Framför allt hade man mer att spela om, det blev mer desperation i spelet vilket gjorde att det blev tightare.

Då krävs det också kanske mer styrka?

– Ja jag hade gärna blivit några kilon tyngre så jag blev lite starkare i närkamperna och blir svårare att flytta framför mål.

För att bygga så krävs det träning, hur ser det ut med träning i sommar, det är kanske ovisst med upplägget med tanke på Corona?

– Jag snackade med Calle om det och han kommer att återkomma med information om hur vi ska göra. Men jag kör på på egen hand så länge, jag blir lätt rastlös och måste träna.

Då tackar jag för pratstunden och för signaturen!

– Ja tack så mycket, det ska bli kul!

 

Bois sportchef Calle Johansson om Philip Elgestål:

– Philip var en spelare som imponerade sedan han kom in under förra säsongen. Han har en enorm utväxling i åkningen och är kraftfull i sitt spel. Går rakt på mål och är väldigt orädd och oöm, det DNA:t Bois vill stå för. Han är dessutom en fantastisk kille vid sidan av en härlig kille med båda fötterna på jorden, så det ska bli otroligt kul att jobba med honom i vinter. Han stod högt upp på min önskelista.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström