Johan Ekström klar för ny säsong i Surahammars IF

Surahammars IF har lagom till helgen gjort klart med ännu en förlängning. Det är den 20-årige backen Johan Ekström som skrivit på ett nytt kontrakt gällande säsongen 20/21.

Det lagbygge som ska försvara Surahammars IF:s färger i Hockeyettan kommande säsong fortsätter med oförminskad kraft. I torsdags blev det klart att egna produkten Johan Ekström kör vidare i föreningen ännu en säsong.

Den 20-årige backen har de två senaste säsongerna dubblerat i föreningens J20- och A-lag, och har tagit betydande kliv i sin utveckling. Det ska bli kul att följa Johan och laget i vinter och hoppas att Johans utveckling fortsätter i samma takt. Kanske kan lite mer vikt och lite mer muskler göra den långa backen med bra räckvid till den riktigt duktige back han har potential att bli. Det är väl som experterna brukar säga. ”

;Nyckeln till framgång startar med ett riktigt bra försvarsspel” och där kommer Johan bli en viktig pusselbit i Surahammars strävan att bli ett mer framgångsrikt hockeylag.

Vi åkte ner till Surahalllen på lördagsförmiddagen för att gratulera Johan till det nya kontraktet, och det var en nöjd och glad back som mötte upp oss i omklädningsrummet.

– Tack så mycket. Det känns verkligen jättebra att få chansen att fortsätta spela i Sura. Som många andra redan sagt så var förra året en riktigt tuff säsong för laget. Mentalt jobbig med många förluster. Men jag tycker ändå att de var en lärorik säsong för egen del då jag fick spela mer än vad jag räknat med. Mycket speltid ger mycket erfarenhet och jag tror det kan hjälpa mig framöver.

– Det viktiga för mig nu är att jobba på fysiken till kommande säsong. Allt för att bli både snabbare och starkare. Jag tror att nästa säsong kan bli ett lyft både för mig och laget och det ska bli kul att se vilket lag vi får och vilka kliv vi kan ta tillsammans.

– Jag hoppas vi kan behålla samma positiva energi som vi hade kring laget i slutet av förra säsongen. Lyckas vi med det så kommer vi se resultat även ute på isen.

Vi tackar Johan för pratstunden och glädjs inte bara åt det nya kontraktet utan även den positiva, förväntansfulla och samtidigt ödmjuka inställning som Johan visar. Det är tydligt att Johan och de andra spelarna som är klara inför nästa säsong delar samma inställning. Nämligen att jobba stenhårt för att bli sitt bästa jag ute på isen och tillsammans bygga det ”pussel” som ska bli en framgångsfaktor i vinter.

Text och bild: Mattias Forsberg