Hugo Bergström klar för Surahammars IF

På fredagseftermiddagen blev det klart att den 20-årige forwarden Hugo Bergström förstärker den trupp som ska försvara Surahammars färger i Hockeyettan säsongen 2020/21.

Hugo Bergström är fostrad i Skövde IK och har även representerat BIK Karlskoga i såväl J20 Elit som under en handfull matcher i Hockeyallsvenskan. Hugo kommer dock till Surahammars IF efter en säsong i Västerås IK:s lag i J20 SuperElit där han gjorde imponerande 29 poäng på 42 matcher.

Den 182 cm långa forwarden är en hårt arbetande och målfarlig spelare som det snackas om, och det är många hockeykännare som tror att han kan bli en viktig kugge i Surahammars offensiva spel kommande säsong. Vi ringde upp Hugo för att kolla läget.
Hallå Hugo! Välkommen till Surahammar

-Tack så mycket. Det känns riktigt riktigt bra.

Varför Surahammar och varför känns det så bra?

– Det finns flera orsaker till att det blir Sura i vinter. Först och främst är Surahammar en klassisk förening som funnits länge och ofta spelar en bra och rolig ishockey. Nu har det gått trögt några år men jag kände verkligen att jag ville ta chansen att få vara en del i

den grupp som kanske vänder utvecklingen och gör Sura till vad det en gång var. Det vore riktigt häftigt!

– Sen är det viktigt för mig att få mycket istid på en lite högre nivå. Att spela mycket seniorhockey helt enkelt. Jag vill ju bli så bra jag bara kan och då är det viktigt för min utveckling att jag får nöta lite högre tempo och hårdare motstånd jämfört med juniorhockeyn.I Sura kommer jag både få och ta chansen att utmana mig själv på en ny nivå.

– Att Patrik Juhlin är huvudtränare för laget spelade också in. Jag är precis som Patrik mån om att alla i laget tar sitt ansvar, att man håller sig till sin roll. Att man gemensamt jobbar mot samma mål och vill bli bättre för varje träning och varje match som går. Patrik Juhlin ställer krav och det är rimliga krav som kommer vara bra för gruppen. Utan krav kommer man aldrig lyckas och jag tror att jag kan utvecklas mycket under Patriks ledning.


För oss som inte riktigt har järnkoll. Vem är hockeyspelaren Hugo Bergström?

– Jag är en hårt jobbande forward som ger allt i varje byte. Väldigt offensiv av mig och gillar att stå och vara jobbig framför motståndarmålet. Jag hjälper så klart även till i det defensiva men det offensiva spelet är min största tillgång.


Vad vill du ta för roll i laget i vinter?

– Jag vill vara den där hårt jobbande spelaren som hjälper laget att bli bättre i varje situation. Jag vill jobba hårt över hela banan och skapa lägen åt mig och mina medspelare. Helt enkelt bidra med mitt bästa i varje match och på varje träning.


Hur ser uppladdningen ut under tiden fram till att du ansluter övriga på plats i Surahammar?

– Jag bor just nu med flickvännen i Karlskoga och kommer köra sommarfysen på egen hand både här och i Skövde där jag har mina föräldrar. Sen kommer jag ta med mig flickvännen och flytta till Västerås i slutet på sommaren för att sen då komma till Sura och dra igång säsongen där.

Vi tackar Hugo för pratstunden och önskar honom varmt välkommen till vår förening och önskar honom stort lycka till i vinter.

Hugo Bergström