Surahammar värvar spelskicklig center från Västerås IK

Det händer mycket kring Surahammars IF just nu. Nyförvärven står nästan som spön i backen och på lördagen blev det klart med ytterligare en pusselbit till lagbygget när Samuel Ander blev klar för kommande säsong.

Den 19-årige Samuel Ander hämtas precis som Hugo Bergström (klar i fredags) från Västerås IK:s J20 SuperElit-lag. Samuel har dock Sala HK som moderklubb och har spelat J18-hockey i Avesta innan han hamnade i Västerås. Där gjorde han förra säsongen 17 poäng på ett trettiotal matcher och är med sina 198 cm och dryga 90 kilo en fysiskt stark center som kan bli en offensiv överraskning i Hockeyettan i vinter.

Vi fick kontakt med Samuel Ander under lördagseftermiddagen och började som traditionen kräver med ett grattis och välkommen till Surahammar.

– Tack så mycket. Det här ska bli kul. Jag har en väldigt positiv känsla inför att spela i Surahammar nästa säsong. Det känns som om klubben börjar få in den kompetens som saknats och som krävs för att ta nästa kliv resultatmässigt. Det är bra grejer på gång och det är en resa som jag gärna vill vara med på.

-Jag tycker lagbygget ser väldigt spännande ut och jag känner ju många av killarna sedan tidigare och det gjorde beslutet att gå till Sura ännu lättare. Att sen Patrik Juhlin valde att stanna kvar som huvudtränare hade också en stor del i varför de blev Surahammar.

Vem är Samuel Ander?
– Jag är en hårt arbetande tvåvägscenter som läser spelet bra och ligger ofta rätt i banan. Mina främsta egenskaper är just min spelförståelse, förmågan att vända spelet från defensiv zon till offensiv zon snabbt, och att jag är stark på puck offensivt.

Dina förväntningar på säsongen som kommer?
– Mina förväntningar på säsongen är att vi ska bli ett bra gäng, ett hård arbetande lag som ska vara jobbiga att möta. Känns också viktigt att vi får ett lag som gör jobbet och där vi har en plan och en tydlig målsättning med vad vi vill med säsongen som alla köper och jobbar mot, då kan det bli riktigt kul

Vi hälsar Samuel varmt välkommen till föreningen. Det ska bli kul att följa Samuels offensiva spel och se vad han med sin längd och tyngd kan skapa för oreda i gästernas försvarszon.

Lagbygget ser minst sagt intressant ut och vi lyfter på hatten för sportgruppen som gör ett riktigt bra jobb så här långt och knyter många unga, hungriga och målmedvetna killar till laget. Ryktet gör också gällande att det är fler riktigt lovande killar på väg in. Jättekul!

Sura blå – Elda på!

Text: Mattias Forsberg